anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Un tânăr ieşean şi-a distrus viaţa după o ciocnire uşoară într-un club din Anglia

GALERIE
Tiberiu-Raducanu
 • Tiberiu-Raducanu
- +

Pentru că a fost deranjat de incidentul minor, deşi tânărul britanic îşi ceruse scuze, românul l-a aşteptat la ieşire şi a dat cu maşina peste el. Nu s-a oprit aici, ci a coborât şi l-a înjunghiat pe britanic în gât cu cuţitul, apoi l-a tăiat în palmă şi pe prietenul lui. Ieşeanul, căsătorit aici, dar aflat la muncă dincolo, nu avusese niciodată probleme cu Poliţia, nici în România, nici în UK. A primit o condamnare de 7 ani de închisoare, într-un penitenciar britanic.

 

Un român care a înjunghiat doi adolescenţi în faţa unui club de noapte din Gloucester va rămâne încarcerat în Marea Britanie. Curtea de Apel ieşeană a respins ieri solicitarea britanicilor ca Tiberiu Răducanu să-şi execute pedeapsa într-un penitenciar din România. Contribuabilii britanici vor fi, aşadar, cei care vor suporta costurile „cazării” lui Răducanu în următorii aproape 7 ani.

Cititi si: Ucigaşul campionului european la atletism a fugit din Iaşi: ne zâmbeşte pe Facebook de la Londra

Răducanu venise în Marea Britanie pentru a munci, după decesul tatălui său. Îşi lăsase în ţară soţia. Tânărul a fost condamnat anul trecut de Curtea Coroanei din Bristol la 5 luni, după scandalul în care fusese implicat. Conform procurorilor, pe 26 ianuarie 2020 Răducanu se afla într-un club de noapte din Gloucester. Pe ringul de dans, un tânăr localnic s-a ciocnit întâmplător de Răducanu. Deşi Finleigh B. şi-a cerut scuze pentru incident, Răducanu l-a lovit puternic cu pumnul. Agenţii de ordine din club i-au evacuat pe amândoi, împreună cu Corey H., un prieten de-al lui Finleigh B., care asistase la incident. La ieşire, Răducanu s-a urcat în maşină şi l-a acroşat intenţionat pe Finleigh B. Apoi a coborât, înarmat cu un cuţit, şi l-a lovit de două ori în gât pe acesta. Când Corey H. a încercat să intervină, Răducanu l-a lovit şi pe acesta, sfâşiindu-i palma uneia dintre mâini. „Răducanu nu a mai avut niciodată probleme cu poliţia aici sau în România. Şi-a exprimat sincerele remuşcări la interogatoriu. Nu a explicat de ce a făcut ce a făcut, dar îi pare sincer rău. În lumina rece a zilei, nu poate înţelege de ce a acţionat aşa cum a făcut-o”, a spus avocata acestuia în faţa judecătorilor. Aceştia nu au fost însă impresionaţi de pledoarie, condamnându-l pe Răducanu pentru fapta comisă, cu doar trei zile înainte să împlinească 30 de ani, la 6 ani şi 8 luni de închisoare.

Cererea autorităţilor britanice ca tânărul să-şi ispăşească pedeapsa în România a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel ieşene în ianuarie. Una dintre condiţiile legale pentru acceptarea acestei cereri este ca fapta pentru care românul a fost condamnat în străinătate să se regăsească şi în codul nostru penal. În Marea Britanie, Răducanu fusese condamnat pentru „rănire cu intenţie”, echivalentă cu „vătămarea corporală” din legislaţia noastră, „rănire ilegală”, echivalentă cu „lovire sau alte violenţe” şi „posesie a unui articol cu lamă ascuţită”, echivalentă cu „portul şi folosirea fără drept de arme albe”, existând însă diferenţe atât în definirea infracţiunilor, cât şi în privinţa limitelor pedepsei. Cum autoritatea judiciară britanică nu precizase dacă şi în ce condiţii este de acord cu recunoaşterea parţială a condamnării, Curtea de Apel a decis respingerea solicitării.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.