Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Victorie cu scandal a lui Vasile Blaga la Convenţia Naţională a PDL

GALERIE
blaga
  • blaga
- +

Democrat-liberalii s.-au reunit la pavilionul central al Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, in Conventia Nationala Extraordinara, pentru a-l alege pe presedintele formatiunii si pe cei doi presedinti ai comisiilor permanente ale PDL, in cadrul unui eveniment la care sunt asteptati sa participe 5.000 de delegati din organizatiile teritoriale.

La Conventie a participat si presedintele Traian Basescu.

 

ORA 19:50

Elena Udrea acuza faptul ca, initial, s-a anuntat ca vor vota 4.359 de persoane, iar ulterior au votat 4.632 de delegati, "diferenta care il face pe Blaga castigator".

Ea sustine ca exista o diferenta de 44 de voturi, in conditiile in care au existat nereguli, si cere un tur doi al alegerilor.

"O sa discutam cu cei de la comisie, inteleg ca au plecat si buletinele de vot. Vom merge la sediul partidului pentru a vedea cum solutioneaza contestatia noastra", a adaugat aceasta.

ORA 19:37

Monica Macovei: Imi voi urma pana la capat principiile.

Monica Macovei a declarat, dupa anuntarea rezultatelor, ca isi va urma "pana la capat principiile" si ca nu vizeaza o functie de conducere in PDL.

"Problema este ce s-a intamplat intre celelalte doua motiuni. Cu acest scor trebuie sa vedem cum ramane acest partid unite", a spus, adaugand: "Sigur ca (PDL) trebuie sa raman unit".

ORA 19:30

Democrat liberalii se reunesc in Colegiul Director la aceasta ora.

ORA 19:21

Elena Udrea anunta ca nu recunoaste rezultatele si cere verificarea listelor si a voturilor exprimate.

Udrea a parasit scena in huiduliele sustinatorilor lui Vasile Blaga, in timp ce partizanii acesteia strigau "Hotii".

ORA 19.20

Declaratiile lui Vasile Blaga:

    • E greu sa pierzi uneori si eu inteleg asta, si eu am pierdut, dar niciodata nu am pus la indoiala corectitudinea si cinstea colegilor care au numarat voturile.
    • Exista viata si dupa 23 martie, iar datoria noastra este sa fim o echipa unita care sa se bata cu USL. Din punctul meu de vedere, batalia este cu USL.
    • Eu n-am umblat azi-noapte prin hoteluri, n-am venit sa va dau mancare si cazare gratis.
    • Eu nu am fost niciodata in PNL sau PSD, eu am fost doar in partidul asta. Nu accept sa-mi puna cineva la indoiala loialitatea fata de partid, cand tu te-ai plimbat peste tot.
    • De acum, cu portocaliu, cu trandafir si cu "Verde-nourat"

ORA 19:20

 

Cristian Petrescu a anuntat ca a depus o contestatie si ca sustinatorii Elenei Udrea nu recunosc rezultatul. Sala il huiduie si scandeaza "Rusine".

ORA 19:15

Un copil a urcat pe scena pentru a interpreta o melodie populara, in timp ce sala scanda Unitate si PDL.

ORA 19:04

Mircea Toader anunta rezultatul votului. Numarul  de delegati 4615, numarul voturilor valabil exprimate 4567, 48 anulate. Macovei - 209 voturi , Udrea - 2014 voturi , Blaga - 2344

"Romania dreapta, Politica dincolo de orizont (se corecteaza n.r.) dincolo de lozinci 2344.

"De emotie am spus si eu dincolo de orizont, ma scuzati domnule presedinte", a spus Mircea Toader, inainte de a-l declarat presedinte pe Vasile Blaga.

ORA 19:00

Contestatia a fost respinsa. 

ORA 18:54

Este anuntata contestatia de la tribuna. In sala delegatii huduie.

ORA 18:35

Udrea contesta rezultatul si a cerut renumararea voturilor pe motiv ca sunt 300 de voturi in plus fata de cvorumul anuntat initial. Comisia a acceptat, voturile sunt numarate din nou.

ORA 18:00
 
Dupa numararea a 70% din voturi, Blaga conduce cu 57%, potrivit surselor.
 
ORA 16:20
 
Votul s-a incheiat 

ORA 16:10
 
Udrea sustine ca unii dintre delegatii PDL nu se regasesc pe listele de vot, altii sunt trecuti gresit

"Deocamdata nu e nicio explicatie, ca nu a mers calculatorul, am inteles, dar asta se intampla cand umbla pe calculator cei care nu au mai vazut instrumentul acesta pana acum. Mai sunt si alte situatii in care inteleg ca s-a gresit prenumele si, ca urmare, unii colegi nu au putut sa voteze. Inteleg ca se doreste ca la final toti cei care au fost in situatia de a nu vota, desi sunt delegati, sa poata sa o faca pe liste separate", a declarat Udrea, citata de Agerpres.

Deputatul PDL a precizat ca va discuta cu organizatorii, pentru a vedea ce se intampla.

"Sunt foarte multi, iar la cum este competitia, la cum stau lucrurile, este evident ca daca vorbim de cateva sute de voturi este important. (...) Vreau sa verific in cate organizatii au fost astfel de probleme - delegati care nu se regasesc pe liste sau care au gasit prenume diferite de ale lor. Asta mi s-a spus ca ieri s-a defectat calculatorul si ca listele, dintr-o eroare, nu sunt complete. (...) Daca de la fiecare organizatie iei 7-8 voturi, poti avea o eroare la vot de 500 de voturi, ceea ce este foarte mult", a adaugat candidata la sefia PDL.

Intrebata daca, din acest motiv, ar putea contesta rezultatul votului, Udrea nu a dat un raspuns."Spun ca nu e in regula ca oameni care au dreptul sa voteze nu se regasesc. Daca este o greseala intentionata, asa cum cred ca este, sa fie remediata".

 

 
ORA 13:55
 
Delegatii au inceput sa voteze pentru alegerea presedintelui PDL
 
ORA 13:20

Gheorghe Flutur: Pentru PDL-ul condus de Vasile Blaga vedem provocari la care trebuie sa raspundem imediat.

PDL principalul partid de opozitie, reconstructia dreptei in jurul PDL, PDL un partid capabil sa genereze solutii. Nu e drept sa-i dam doar 6 luni lui Vasile Blaga sa conduca PDL. Am fost camarad de lupta cu Vasile Blaga, in ADA, in guvernul aderarii. Promisiunea motiunii este clara: 2016 PDL la guvernare si o facem cu mandatul pe masa.

ORA 13:15

Theodor Stolojan: Va spun trei argumente pentru care il sustin pe Blaga: atitudinea corecta fata de cei de langa noi.

Discutam cine e mai potrivit sa conduca PDL in aceasta perioada grea. Daca cititi onest motiunile, 95% dintre ele vorbesc de acelasi lucru. Noi nu discutam acum de maiestria mediatica, de a folosi cuvintele, ci de cel care este cel mai capabil sa faca lucrurile sa se intample. Nu cred ca cineva are vreun dubiu ca Blaga are aceasta capacitate. al treilea argument: loialitatea. Nimeni nu poate pune la indoiala loialitatea fata de PDL.Pe Blaga nu-l veti gasi intr-un balon deasupra partidului. Conducerea partidului nu e un hobby politic. Nu cred ca PDL are timp sa aleaga un presedinte care sa faca ucenicie la locul de munca
 
ORA 12:53
 
Isi sustine discursul liderul PDL Vasile Blaga:
  • Am guvernat intr-o perioada foarte grea, ne-am asumat masuri aspre, stiam ca vom plati si am platit.
  • Spuneam ca daca nu gasim un just echilibru intre masurile pe care le luam si interesele partidului, o sa castigam batalia cu criza economica, si am casitgat-o, insa s-ar putea sa pierdem inimile romanilor, ceea ce s-a intamplat.
  • A fost cel mai politizat an politic din istoria moderna a romanilor. 
  • Am pierdut 12 din cei 14 presedinti de Consilii judetene si 40% de primari.
  • Aud minciuni inclusiv de la microfonul asta. 
  • Nu mai sunt nu stiu cate mercedes-uri in Modrogan.
  • Un partid unit inseamna ca suntem unul langa altul, eu am demonstrat ca sunt omul care aduna nu dezbina. Voi fi rpesedintele unui PDL unit in care au loc toti.
  • Obiectivul nostru este castigarea alegerilor din 2016 si participarea la guvernare pe usa din fata, nu pe usa din dos. Asa cum spun unii chiar in motiuni, ca ce pun este PSD-ul.
  • Daca vorbim de valori, ia sa vedem cum stam cu dreptatea si libertatea. Oare de ce unii aveau dreptul sa declare ce voiau cand ii taia capul? 
  • Nu imi imputati mie guvernarea, eu am tacut 6 luni de zile pentru a nu fi interpretat sub nicio forma. Un partid puternic este acela care se bazeaza pe fiecare militant.
  • In al treilea rand, PDL un partid al solutiilor. Am guvernat intr-o perioada grea. Am luat masurile care le-am luat (sic!). Am reusit si cateva proiecte de modernizarea Romaniei. Numai ca un partid al solutiilor este acela care are solutii la toate probleme ROmaniei, noi am facut o greseala pe care o face si USL-ul din fericire: odata ajuns la guvernare, guvernul a condus partidul, nu partidul guvernul, ceea ce nu trebuie sa se mai intample. 
  • Noi suntem si partidul european al Romaniei, am demonstrat asta-vara cnad am fost de partea statului de drept.
  • Tot de noi se va lega si intrarea in spatiul Schengen si moneda euro. Nu putem fi de acord cu acest guvern iresponsabil.
  • Angajament fata de romani. De fiecare data noi am fost de partea buna a lucrurilor si ne-am definit foarte bine obiectivul pentru romani: o viata mai buna.
  • Dreapta romaneasca este reprezentata de milioane de romani care isi castiga cinstit painea, care platesc impozite la stat cinstit. de romani care vor in schimb sa fie respectati de statul asta, un stat mai debirocratizat. Pentru oamenii astia am facut putin. Cum au raspuns ei? Nu au venit la vot pe 9 decembrie.
  • Vom castiga alegerile din 2016 si va promit acest lucru.
  • In incheiere doar cateva lucruri:
  • Suntem la capatul unei competitii interne pe care o cred benefica pentru partidul nostru. Am fost cu totii in teritoriu. Peste putin timp vom alege presedintele partidului. Dupa aceasta conventie nu vor fi nici invinsi nici invingatori, invingator va fi PDL daca vom ramane uniti in jurul valorilor care ne-au conscrat si a proiectelor. Partidul poate fi invinsul daca vom pleca de aici dezbinati, cantece de sirena, camere de hotel si mancare gratuita ne vor scoate din inimile romanilor.
ORA 12:37
 
Elena Udrea isi sustine motiunea.
  • Candidez in numele celor care mai cred in PDL si vor sa ii construiasca viitorul.
  • Suntem intr-un moment dificil si nu are rost sa ascundem acest lucru.
  • Multi dintre noi nu mai vad un viitor pentru partidul nostru, unii au ales sa plece si eu le spun "drum bun" pentru ca partidul are nevoie de oameni loiali.
  • PDL poate sa redevina cel mai puternic partid din ROmania, poate sa se intoarca la guvernare.
  • Avem o istorie de succes, care a inceput in 2001 cu o schimbare.
  • PDL poate sa intoarca astazi inca o foaie. 
  • Este nevoie sa punem laolalata toata energia, este nevoie de o schimbare la varful partidului, de aitutdine, de stare de spirit. Trebuie sa recunoastem ca partidul nu mai are incredere in propriul viitor si trendul continua sa fie unul descendent.
  • Cum putem sa castigam alegerile din 2016?
  • Sunteti toti aici oameni politici, credibilitarea nu se masoara in sondaje ci in fata electoratului. 
  • Am avut alegeri si am vazut cata incredere are electoratul. PDL are nevoie de un alt fel de leadership. 
  • Am fost in tara, am vorbit cu cei mai multi de aici. Partidul a pierdut legatura dintre baza lui si varful partidului. 
  • Comunicarea astazi nu mai exista si nici incredere unul in celalalt. 
  • Este nevoie sa promovam meritocratia si sa deschidem partidul catre oameni valorosi.
  • Trebuie sa invatam lectia tradarii. 
  • Sa aratam electoratului ca am inteles ce i-a nemultumit.

ORA 12:25
 
Emil Boc isi tine discursul pentru sustinerea Elenei Udrea.
 
Boc este apaluda la scena deschisa de toata sala .

ORA 11:50
 
Discurs Monica Macovei
  • Conventia trebuie sa fie pentru noi un moment al adevarului  Ne-am injumatatit performanetele in doar patru ani am pierdut un milion de voturi in cateva luni asta pentru ca nu am dus pana la capat ceea ce am promis. Am fost de multe ori argoanti si am dezamagit pe multi dintre alegatorii nostrii
  • Sa nu ne mintim dar mi ales sa nu mintim sa nu va lasati minitti de cei care pun esecul nostru numai pe seama masurilor de austeritate a crizei au a masinarii USL. 
  • Am platit electoral nu pentru austeriatet ci pentru ca au lipsit decenta si compasiune fata de cei carora le-am cerut asusteritate. Am puteat pierde si mai  mult daca nu facem acum o schimbare, acum. 
  • Sa nu ne mintim. V-a placut cum s-a purtat PDL in campaniile din 2012 ? Mie nu. Vi s-a parut ca PDL a avut un mesaj pentru a-i aduce pe oamenii nehotarati la vot? Mie nu. Blaturile in alegerile parlmanetare v-au placut ? Mie nu. V-a placut ca pe listele noastre erau persoane cu doare penale si cu probleme de coruptie? Mie nu. Eu nu vreau sa fim colectorul voturilor negative.  
  • Trebuie sa redevenim partidul omaneilor cmpetenti, activi care nu fac blat. o alternativa la minciuna si mizeria de pe scena politica numita USL. prioritatea este sa aparam Romania de abuzurile de actiunile disctructive ale USL. 
  • Daca noi nu o facem , nimeni nu o face. Propun sa redevenim marele partid al dreptei, prtidul Europei de azi si de maine sa nu colaboram la bucata sau cu tatotul cu PNL sau PSD. Va spun clar nu in alianta cu PNL la brat cu Voiculescu sau cu Antonescu si camrila lui si nu vom sta nici langa PSD partid condus de un plagiator si de oameni corupti. 
ORA 11:30
 
Cristian Preda: "Reformistii reprezinta resurse insemnate pentru PDL, nu sunt adversari ai partidului, asa cum le place unora sa ne prezinte. Sunt insa adversari ai unui mod de functionare care ne-a plasat in alegerile recente nu doar dupa USL, ci si dupa PP-DD. Reformistii au vadit ca este posibila o alternativa in partidul nostru, ei au decis sa o sustina pe Monica Macovei pentru sefia PDL".
 
ORA 11:10
 
Traian Basescu si-a incheiat discursul.
 
ORA 10:25
 
Declaratii Traian Basescu:
  • Am mai primit invitatii si la alte partide politice, dar aici am venit cu dragoste, nu numai cu masina presedintelui Romaniei, am venit cu sufletul la voi
  • Poate va asteptati la un discurs in favoarea unui sau altuia dintre candidati, nu pentru asta am venit aici, optiunile mele sunt cunoscute, am venit sa vedem daca in continuare avem puncte comune care sa ne faca parteneri pentru viitor sau nu
  • Voi fi extrem de cinstit cu voi
  • Ca sa putem fi parteneri pe viitor vreau sa stiti obiectivele mele:
  • Continaurea si accelerarea procesului de integrare in UE. Asta inseamna trei lucruri esentiale:
  • 1. acces in spatiul Schengen
  • 2. acces in eurozona
  • 3. o economie competitiva care sa nu fie zdrobita de exigentele zonei euro cand vom intra
  • Aici sunt convins sa parteneriatul nostru este solid
  • Al doilea obiectiv este orientat catre tineret. Noua generatie nu poate identifica un orizont de la care Romania va fi solutia si nu mersul in strainatate
  • Acest ob. este realizabil prin consolidarea legii edcuatiei si crearea de locuri de munca pentru tineri. Pentru a-mi fi partnere, pDL trebuie sa se bata pentru a asigura resursa financiara pentru crearea de locuri de munca
  • Promovarea generatiei tinere in administratie poate fi un semn ca pdl are acest obiectiv. Dati-le o sansa
  • Un alt ob. fundamental ca sef al statului roman este acela de a crea conditii in tara ca Romania sa fie aparata in interiorul UE.
  • Nu poti sa spui vreau in Schengen cand tu ai ministiri cu dosare penale in instanta. Lupta mea este pentru un principiu pe care voi la guvernare l-ati respectat.
  • Pentru mine ramane un obiectiv respectarea institutiilor statului
  • Absorbtia fondurilor de la UE pentru crearea de locuri de munca si dezvoltarea tarii este un alt obiectiv al meu. Va spun un lucru pe care deocamdata presa nu il recunoaste. Faptul ca 2011 a fost cel mai bun an dpdv al absorbtiei. Va pot spune ca guvernul Emil Boc a plecat cu un nivel de absorbtie de 11% iar acum a ajuns la 12,2%, in conditiile in care diferenta a fost legata numai de facturi emise in timpul guvernului Boc
  • Acest lucru tinde sa devina una din marile probleme ale Romaniei - incapacitatea de absorbtie a fondurilor
  • Aceste obiective interne, fie ca vorbim de legea sanatatiii, legea electorala, revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativa, sunt obiective pe care le-am inscris si in acordul de coabitare cu prim-ministrul Victor Ponta
  • Am nevoie de sprijinul dvs. politic pentur ca acest protocol sa devina realitate, pentru ca in mod cert exista in USL o opozitie pentur o revizuire a Constitutiei corecta, o corecta reorganizare admin., chiar o corecta lege a sanatatii.
  • Acestea sunt obiectivele pentru care sunt gata sa fiu partener cu PDL-ul
  • Aici ar trebui sa pun capat discursului meu, nu am s-o fac dintr-un motiv simplu. mandatul meu nu este numai despre viitor, ci si despre trecut. Mandatul dvs. s-a suprapus cu mandatul meu. Am vazut interpretari eronate chiar in interiorul partidului si vreau sa stiti interpretarea mea despre guvernarea dvs.
  • In 2009 am avut o campanie puternic sustinuta de voi toti in care ob. propus a fost modernizarea statului si ati facut foarte multe
  • Titlurile universitare trebuie tinute la nivel de exigenta propus de Miclea si Funeriu
  • Ati facut o lege a educatiei exceptionala care corespunde intru totul agendei 2020 a UE
  • Ati facut patru noi coduri pentru justitie. Ati reformat justitia. Singura problema care a mai ramas este implementarea acelor doua coduri legate de activitatea penala a justitiei, sper sa se intample de la 1 ianuarie 2014
  • Ati eliberat piata muncii
  • Ati facut o noua lege a dialogului social
  • Dragii mei ati avut o contributie extraordinara la modernizarea Romaniei si pentru acest lucru eu, presedintele Romaniei, va multumesc. 
  • Imi amintesc de discutiile lungi cu Emil Boc, daca putem sa ne asumam procesul de modernizare pe fondul crizei economice
  • Am facut ce face un om politic responsabil: am pus tara deasupra interesului politic.
  • stiu ca asta nu v-a facut fericiti ca oameni politici, ati avut de infruntat puncte de vedere a oamenilor care din lipsa de intelegere prin itneremediul mass-mediei
  • Castigarea alegerilor lui Emil Boc la Cluj arata ca cine a vrut sa explice a gasit resurse sa o faca. Oricat ar fi de dificili un program in perioada de criza, daca este explicat, poate fi inteles de romani
  • Aici a fost si motivul pentru care am spus "da, voi reveni in politica" dar nu am spus "Da voi reveni in PDL", pentru ca am auzit frecvent dus mesajul Antenelor in interiorul partidului
  • Daca ati pierdut este pentru ca ati salvat tara. Multe tari au fost lovite de criza in per 2009-2010, suntem printre foarte putinele tari care s-au echilibrat foarte repede macroeconomic pentru ca am luat masurile dureroase
  • Orice spune un presedinte public se duce ca flama in toate cancelariile. FMI a venit cu solutia de iesire din criza prin cresterea cotei unice, TVA-ului, CAS-ului. Am stat mult, ne-am consultat, am ajuns la concluzia ca era o solutie riscanta.
  • Reteta fondului ne-ar fi dus la mutarea poverii pe economie. Ar fi insemnat sa luam orice sanse ca 2011 sa fie un an cu cresterea economica.
  • Nu am luat decizia bucurosi. Proba ca am avut dreptate este ca masurile s-au laut in 2010 iar in 2011 ROmania a revenit pe crestere economica, care nu a mai putut fi mentinuta de actualul guvern 
  • Va reprosez un singur lucru, ca nu ati obtinut mai multe puncte la legislative, macar daca faceati ce a facut Dan Diaconescu
  • El a dat impreisa ca se bate, in timp ce voi nu ati dat impresia ca va bateti. Asta este o observatie ca om care a vazut la televizor campania, chiar daca il sunam zilnic pe Traian Ungureanu
  • Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu petre roman, impartit intre traian basescu si emil boc. Trebuie sa inceapa un nou ciclu, orice amanare va va costa
  • Aveti doua randuri de alegeri in 2014 si aveti alegrile legislative in 2016. Dupa ce imi termin mandatul, obiectivul meu va fi construirea unei drepte puternice care sa readuca procesul de modernizare a Romaniei intr-o doctrina care creeaza sanse, nu da pomeni electorale
  • O doctrina care lasa omul sa evolueze fara sa ii spuna unde este locul lui
  • Am fost nevoiti sa mergem in guvernare cu PSD, nu puteam sa intram fara sa ducem acolo cei mai experimentati oameni politici pe care ii avea PDL: Berceanu, Blaga, Videanu. 
  • Imediat ce am putut am promovat un nou val de politicieni si au aparut ministri tineri care sper ca in periaoda urmatoare se vor exprima
  • Singurul semn de intrebare l-am avut la ministerul muncii
  • Istoria ne arata ca atunci cand ati pus partidului in mainile tinerilor, partidul a avut 10 ani
  • Am ca obiectiv 2016 dreapta la putere. Sa nu va ganditi ca imi trece prin cap sa ma asez in fruntea unui partid. 
  • Masa la care ma asez dupa ce imi termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva
  • Inchei sperand ca prin discursul meu v-am facut sa intelegeti ce a fost la guvernare si mai ales sa intelegeti de ce m-a durut cumplit ca unii si-au facut campania pe masurile luate, avand mesajul Antenei 3
  • Va doresc sa va gasiti solutia corecta.
ORA 10:00
 
Candidatii la presedintia Partidului Democrat Liberal sunt actualul lider al PDL, senatorul Vasile Blaga, deputatul Elena Udrea si europarlamentarul Monica Macovei.
Comisia de organizare a Conventiei Nationale Extraordinare (COCNE) a PDL a stabilit, pe 26 februarie, norma de reprezentare pe judete a delegatilor la Conventie, in baza unui algoritm care a luat in calcul rezultatul alegerilor locale si parlamentare.

"La CNC s-a votat un numar total de 5.000 de delegati la Conventie, dintre care avem 612 delegati de drept, diferenta de 4.388 fiind aleasa de CDJ-uri, cu prioritate din randul alesilor locali", preciza, la acea vreme, deputatul Ioan Balan, presedintele comisiei.

COCNE a PDL a stabilit, prin tragere la sorti, si ordinea prezentarii celor trei motiuni: Monica Macovei, Elena Udrea si Vasile Blaga. Decizia comisiei cu privire la acest aspect mentioneaza ca fiecare motiune are la dispozitie 45 de minute pentru prezentare, timp in care liderul motiunii si cinci sustinatori ai acestuia se pot adresa electorilor.

De asemenea ordinea pe buletinele de vot se pastreaza: Monica Macovei, Elena Udrea, Vasile Blaga.

Cat priveste procesul de votare, COCNE a stabilit ca din comisia de numarare a voturilor sa faca parte cate trei reprezentanti din fiecare organizatie judeteana a PDL, respectiv cate o persoana desemnata de fiecare dintre cele trei motiuni. De asemenea, pentru o cat mai corecta derulare a scrutinului, s-a hotarat ca buletinele de vot sa poarte o stampila a PDL si semnatura a cate unui reprezentant al fiecarei motiuni, iar procesul de votare sa desfasoare in ordine alfabetica a delegatilor la CNE.

In cadrul CNE al PDL urmeaza sa fie alesi si cei doi presedinti ai comisiilor permanente ale partidului - Comisia Nationala de Integritate, Statut si Litigii (CNISL) si Comisia Nationala de Revizie si Control (CNRC).

Batalia directa se va duce intre Vasile Blaga si Elena Udrea si poate duce la rasturnari de situatie. Desi Vasile Blaga are o sustinere mai larga, Elena Udrea poate castiga teren in ultimele ore dinaintea votului.  

Surse din interiorul PDL au declara pentru Hotnews.ro ca sustinatorii  Elenei Udrea vor duce negocieri pentru voturile delegatiilor in noaptea de vineri spre sambata. Sursele citate sustin ca Elena Udrea le-a asigurat delegatiilor care doresc cazare la un hotel din Bucuresti si mizeaza pe sprijinul mediatic de promovare al Elenei Udrea ca viitor castigator al sefiei PDL.

Vasile Blaga candideaza pentru un nou mandat cu motiunea "Romania Dreapta. PDL, politica dincolo de lozinci", prin care isi propune reorganizarea partidului de la "firul ierbii" si ramanerea in opozitie pana in 2016.

Cel de-al doilea pretendent la sefia PDL este Elena Udrea, care a intrat in cursa cu motiunea ''Noul Partid Democrat Liberal. O Noua Romanie''. Udrea le propune pedelistilor revigorarea formatiunii democrat-liberale astfel incat membrii PDL sa atraga electoratul pierdut, scopul principal fiind acela de revenire la guvernare ca principal partid politic din Romania, construirea un pol de centru dreapta puternic.

Cea de-a treia motiune depusa pentru sefia PDL este cea a Monicai Macovei, intitulata "Reformistii". Macovei doreste reformarea PDL prin aplicarea permanenta a unor criterii etice de partid, o politica de cariera bazata doar pe merit si un PDL ca lider al opozitiei din Romania.

 

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri