(VIDEO) Imagini tulburătoare: Cum îi explici copilului tău ura celor doi reprezentaţi ai “CpF”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(VIDEO) Imagini tulburătoare: Cum îi explici copilului tău ura celor doi reprezentaţi ai “CpF”

GALERIE
coalitia pentru familie
  • coalitia pentru familie
- +

Doi ziarişti de la Casa Jurnalistului, Ştefania Matache şi Vlad Ursulean, au fost scoşi cu poliţia de la o întâlnire organizată de Coaliţia pentru Familie la Buzău. Motivul? Cei doi vorbitori se simţeau stresaţi de prezenţa presei, chiar dacă evenimentul era organizat într-un spaţiu public. Atenţie, imaginile sunt greu de privit pentru cei care trăiesc (sau credeau că trăiesc) în secolul 21.

Mai jos, postarea celor doi jurnalişti.

“Am participat la o sesiune de ură cu Coaliția pentru Familie.

În doar jumătate de oră au reușit să încalce două articole din Constituție, să urle la noi, să ne amenințe cu procese și să instige o sală de oameni să ne hărțuiască.

Totul pentru că am vrut să participăm, în tăcere, la o conferință publică, într-o instituție publică, pe o temă de interes public.

Conferința “România la Răscruce” s-a desfășurat în Centrul Cultural din Buzău, în baza unui parteneriat cu Arhiepiscopia.

Primăria Buzăului ne-a confirmat că “fiind o instituție de interes public, accesul tuturor persoanelor este liber”.

Paznicul a refuzat să ne dea afară, pentru că “nu a făcut nimic rău”. Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției, l-a acuzat și pe el că-i plătit.

Până la urmă au chemat Poliția. Doi agenți ne-au scos afară, iar apoi și-au cerut scuze, că nu au nici ei ce să facă.

În sală au rămas persoane care dictează acum agenda publică, discutând despre direcția în care trebuie să miște țara.

Nu știm care-i aceea, pentru că am fost dați afară.

Au încălcat dreptul publicului de a fi informat și libertatea noastră de exprimare.

Cei doi reprezentanți ai Coaliției ne asigură că demersurile lor nu încalcă drepturile nimănui, dar se pare că nu mai tolerează nici prezența celor care nu-i laudă în prealabil.

Avem voie să facem jurnalism, dar să stăm la noi acasă.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.