anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(VIDEO) Imagini tulburătoare: Cum îi explici copilului tău ura celor doi reprezentaţi ai “CpF”

GALERIE
coalitia pentru familie
  • coalitia pentru familie
- +

Doi ziarişti de la Casa Jurnalistului, Ştefania Matache şi Vlad Ursulean, au fost scoşi cu poliţia de la o întâlnire organizată de Coaliţia pentru Familie la Buzău. Motivul? Cei doi vorbitori se simţeau stresaţi de prezenţa presei, chiar dacă evenimentul era organizat într-un spaţiu public. Atenţie, imaginile sunt greu de privit pentru cei care trăiesc (sau credeau că trăiesc) în secolul 21.

Mai jos, postarea celor doi jurnalişti.

“Am participat la o sesiune de ură cu Coaliția pentru Familie.

În doar jumătate de oră au reușit să încalce două articole din Constituție, să urle la noi, să ne amenințe cu procese și să instige o sală de oameni să ne hărțuiască.

Totul pentru că am vrut să participăm, în tăcere, la o conferință publică, într-o instituție publică, pe o temă de interes public.

Conferința “România la Răscruce” s-a desfășurat în Centrul Cultural din Buzău, în baza unui parteneriat cu Arhiepiscopia.

Primăria Buzăului ne-a confirmat că “fiind o instituție de interes public, accesul tuturor persoanelor este liber”.

Paznicul a refuzat să ne dea afară, pentru că “nu a făcut nimic rău”. Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției, l-a acuzat și pe el că-i plătit.

Până la urmă au chemat Poliția. Doi agenți ne-au scos afară, iar apoi și-au cerut scuze, că nu au nici ei ce să facă.

În sală au rămas persoane care dictează acum agenda publică, discutând despre direcția în care trebuie să miște țara.

Nu știm care-i aceea, pentru că am fost dați afară.

Au încălcat dreptul publicului de a fi informat și libertatea noastră de exprimare.

Cei doi reprezentanți ai Coaliției ne asigură că demersurile lor nu încalcă drepturile nimănui, dar se pare că nu mai tolerează nici prezența celor care nu-i laudă în prealabil.

Avem voie să facem jurnalism, dar să stăm la noi acasă.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane: contextul extern (II)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane: contextul extern (II)

Ca preşedinte, Joe Bidenar vrea ca America să reînvie ideea de „ordine internaţională liberală”; va primi cu siguranţă aplauze pentru asta, dar voci mai pragmatice avertizează că susţinătorii acestei viziuni văd lumea aşa cum şi-ar dori să fie şi nu cum este cu adevărat.

Filmuletul zilei

opinii

Privind, cu nostalgie, spre apus

Nichita DANILOV

Privind, cu nostalgie, spre apus

Povestea pe care ne-o propune Andra în Privind către Apus e una a timpului nostru, în care, după cum am spus, spaţiul real şi cel virtual coexistă în armonie.

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Dana ȚABREA

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Unchiul Vanea, lecturat scenic şi regizat de Claudiu Goga, este un dublu statement susţinut de actorii ieşeni, pledând pentru normalitatea teatrului (redeschiderea teatrelor) şi pentru revenirea la teatralitate. Cred că am acumulat cu toţii mult prea multe temeri, tristeţi, nevroze, drame, iar lucrul acesta a început să se vadă. Şi brusc, un spectacol teatral prin excelenţă, în două părţi, vizionate în două zile diferite, ne-a redat speranţa că totul va începe să conteze din nou. 

Modificarea de dragul modificării

Michael ASTNER

Modificarea de dragul modificării

- articol fără covid 19 -

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.