Iaşul l-a umplut de bani pe Prunea

vineri, 16 iunie 2017, 01:43
3 MIN
 Iaşul l-a umplut de bani pe Prunea

 

Fostul preşedinte a fost dat afară de CSM Poli, cu o lună înainte de expirarea contractului şi va încasa clauza de reziliere, de 20 000 de euro! Dacă i se plăteau banii la care are dreptul, circa 50 000 de euro, pe care oricum îi va încasa, Prunea nu mai primea suma prevăzută în clauza de reziliere!. A venit un portar croat în Copou
 
 
CSM Politehnica Iaşi îşi bate joc de bani! Clubul, care are datorii de peste 2 milioane de euro, i-a mai îndesat ieri un sac de euro în buzunarul lui Florin Prunea. CSM l-a dat afară cu o lună înainte de expirarea contractului pe preşedintele executiv, dându-i astfel prosibilitatea de a încasa 20 000 de euro, clauza de reziliere a înţelegerii.
Plătit regeşte la Iaşi în ultimul sezon, după acordul avut vara trecută cu Mihai Chirica, primarul Iaşului garantându-i o primă de reinstalare de 40 000 de euro, un salariu lunar de 7 000 de euro, prime de joc consistente (3 000 de lei la un succes acasă, 6 000 de lei la victorie în deplasare), deconturi pentru cheltuieli personale de circa 1 500 de euro lunar ori 10 000 de euro primă pentru locul VII, Prunea mai avea de încasat de la Iaşi până pe 23 iulie, când îi expira angajamentul, circa 50 000 de euro, reprezentând salarii şi prime, multe dintre ele restante.
Cel care a condus clubul în ultimii cinci ani îşi dăduse acordul să plece mai devreme de la club şi să lase mână liberă noii conduceri dacă i se achitau banii la zi. Noii conducători ai CSM nu au marşat la propunerea lui Prunea şi l-au dat afară, astfel că fostul portar va încasa, pe lângă cei aproximativ 50 000 de euro la care avea dreptul, încă 20 000 de euro! Mutarea a fost luată de Comitetul Director al CSM Politehnica, surse din cadrul clubului susţinând că ordinul a pornit din Palatul Roznovanu.
De altfel, deşi Mihai Chirica a spus miercuri că nu s-a implicat deloc în strategia sportului ieşean, primarul a recunoscut că a negociat cu Prunea şi fostul antrenor, Nicolo Napoli, vara trecută şi a determinat, în iarnă, transferul fotbalistului Alexandru Creţu la Olimpia Ljubljana. Mai mult, tot miercuri, deşi a susţinut că nu se amestecă în treburile Fundaţiei Sportului Ieşean, tot Chirica a şi anunţat ce sporturi vrea să finanţeze FSI. Prunea nu a vrut să comenteze demiterea: “Voi urma paşii pe care mi-i vor spune avocaţii mei, pentru a intra în posesia banilor la care am dreptul”.
 
 
Fostul preşedinte al CSM Poli a mai câştigat recent un proces important, cu Federaţia Română de Fotbal. Prunea a acţionat în judecată FRF, care nu a pus în practică un acord de reziliere amiabilă prin care fostul internaţional renunţa la o sumă de bani, şi a câştigat despăgubiri în valoare de circa 500 000 de euro.
Tot ieri, site-ul clubului a anunţat că echipa ieşeană l-a achiziţionat pe portarul croat Ivan Kelava, care are 29 de ani şi despre care nu apar date precum că ar fi apărat între 2015 şi 2017, când a fost legitimat la Granada (Spania) şi Debrecen (Ungaria – în acest an). Totuşi, alaltăieri, noul conducător al clubului, Adrian Ambrosie, anunţase că niciunul din transferurile anunţate în ultima perioadă nu sunt perfectate, fiind vorba doar despre precontracte semnate între jucători şi Fotbal Hebdo, firma de impresariat din Republica Moldova care, practic, decide mutările la echipă.
Până în urmă cu doi ani, Kelava a apărat la mai multe echipe: Dinamo Zagreb (Croaţia), care l-a împrumutat şi la Lokomotiva Zagreb (Croaţia), Udinese (Italia), care l-a cedat sub formă de împrumut la Carpi (Italia) şi Spartak Trnava (Slovacia). 
 
Neagoe la rând?
În cursul zilei de ieri, antrenorului Eugen Neagoe i s-a făcut o propunere de reziliere a contractului pe cale amiabilă.  Tehnicianul, care are de încasat de la club circa 160 mii lei, spunea că urmează să se consulte cu avocaţii săi, dar nu a dat vreun răspuns până închiderea ediţiei. În ceea ce priveşte lotul de jucători folosit în sezonul trecut, singurii cu care s-au purtat discuţii privind negocierea contractelor sunt Cristea, Frăsinescu şi Ţigănaşu.
 
 
 
 

Comentarii