Mircea Geoană a venit vineri la Iaşi să-l lanseze pe Traian Dobre

sâmbătă, 16 aprilie 2016, 01:50
2 MIN
 Mircea Geoană a venit vineri la Iaşi să-l lanseze pe Traian Dobre

Fostul deputat şi candidat la Primărie Traian Dobre mai face o încercare să ajungă primar, din partea altui partid. Senatorul Mircea Geoană a participat ieri la lansarea candidaţilor filialei ieşene a Partidului Social Românesc (PSRo).

Amândoi s-au declarat încredinţaţi că partidul va face o figură frumoasă la alegerile locale din 5 iunie. La întrunirea organizată la Casa de Cultură a municipiului, din parcul Copou, au participat aproximativ 70 de membri ai partidului, reprezentanţi ai organizaţiilor locale din judeţ. Unii dintre aceştia au intrat în parc cu maşinile deşi acest lucru este interzis. Senatorul Geoană a venit însă pe jos. Aflat la a doua vizită la Iaşi din acest an, Geoană s-a declarat încântat de evoluţia partidului.

„Suntem singurul partid din România, dar chiar singurul, care este independent de grupurile de interese. Am plecat de la zero, fără funcţii, fără miniştri în Guvern, fără bani. Ceea ce vom demonstra în iunie este faptul că se poate face politică şi fără grupuri de interese. De unde au bani ceilalţi? Din fondurile publice, din sifonarea banilor publici, din comisioane şi şpăgi“, a spus Geoană. Acesta a precizat că principalele obiective ale partidului sunt descentralizarea administrativă, investiţiile în estul ţării şi dezvoltarea legăturilor cu Republica Moldova.

„Ştim că Bucureştiul a încălcat brutal şi grosolan contractul solemn încheiat la Unirea din 1859, de asigurare a parităţii economice şi politice între Ţara Românească şi Moldova. Bucureştiul are o datorie pe care trebuie să o onoreze. Pe de altă parte, nici administraţia locală nu şi-a făcut datoria. Prea multe administraţii locale din întreaga Moldovă s-au lăsat prinse în această menghină a corupţiei, politizării şi lipsei de profesionalism“, a precizat senatorul.

Traian Dobre a fost anunţat ieri drept candidat al PSRo la Primărie. În aplauzele sălii, el a fost desemnat şi preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, fiind totodată şi preşedinte al organizaţiei municipale. Dobre a apreciat că are şanse reale de a fi ales primar. „În noiembrie, aveam 15% intenţie de vot şi 68% notorietate. În februarie, aveam 15,2% ca intenţie de vot şi tot 68% notorietate. Dar am potenţial de a creşte“, a spus Dobre.

 

Comentarii