Nouă trupe vor marca pentru ieşeni Zilele Prieteniei, în weekend

marți, 16 iulie 2013, 17:00
2 MIN
 Nouă trupe vor marca pentru ieşeni Zilele Prieteniei, în weekend

În acest weekend, ieşenii se vor bucura de două seri pline de muzică şi distracţie, prin care vor sărbători prietenia şi diversitatea. Bergenbier aduce în faţa Palatului Culturii artişti îndrăgiţi, pentru a marca “Zilele Prieteniei”, sub deviza “Prietenii ştiu de ce!”.

Evenimentul va debuta sâmbătă, pe 20 iulie, de la ora 17.30, cu un concert Pinholes, o trupă locală care a lansat în urmă cu o lună primul album. Vladimir (voce şi chitară ritmică), Vlad (chitară solo), Sergiu (bas), Alex (tobe) cântă alternativ şi indie, cu versuri în limba română. Tinerii vor fi urmaţi de trupa Partizan, cunoscută pentru melodii precum “Fata mea”, “Banii”, “Duşmănia”, “Şah”, “Păpuşea masculină” şi de Mihai Mărgineanu, însoţit de un band format din Andrei Vlad (chitară), Nicu Dumitrescu (percuţie), Cristi Horia (vioară) şi Constantin Dragu (chitară bass). Ieşenii vor fredona piesele lui Mărgineanu, inspirate din folclorul urban sau preluate din cântece vechi, precum “Mă iubeşte femeile”. Scena va fi preluată, mai apoi, de “Viţa de Vie”, grup care a mai vizitat Iaşul anul acesta, când a lansat albumul “Acustic”. Distracţia de sâmbătă se va încheia cu un recital al binecunoscutei formaţii Cargo.

A doua zi, duminică, tot de la ora 17.30, scena de la Palat va fi gazda a cinci trupe care interpretează stiluri muzicale variate. De încălzirea publicului se va ocupa grupul de rock alternativ RAVA. Membrii, ieşeni de altfel, se laudă cu primul lor videoclip – “Mare de sunete” – pe care l-au prezentat fanilor la începutul lunii trecute. Urmează “Nişte Băieţi”, trupă care a luat fiinţă într-un club underground din Bucureşti şi Nightlosers, ardelenii ce combină blues american cu elemente de folclor autentic. Rock-ul revine în forţă prin Alternosfera, grup originar din Republica Moldova, care a vizitat frecvent Iaşul în ultimul an, pentru a promova albumul “Epizodia”. Zilele Prieteniei se vor încheia cu un recital “Paraziţii”, trupă emblematică pentru hiphop-ul românesc, cu o discografie de 14 albume.

Comentarii