Olimpicul David Cristian Călin a murit în timpul unei petreceri. Posibile motive

vineri, 18 decembrie 2015, 18:13
3 MIN
 Olimpicul David Cristian Călin a murit în timpul unei petreceri. Posibile motive

Condiţiile suspecte în care a murit studentul eminent David Cristian Călin fac obiectul unei anchete derulate de autorităţile ieşene. Absolventul excepţional al Colegiului „Costache Negruzzi” s-a stins din viaţă joi dimineaţa, în timpul unei petreceri organizate în cartierul Nicolina de o prietenă.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, student în anul al II-lea la Universitatea Cambridge, se afla în Iaşi, în vacanţă. În urmă cu câteva zile îşi vizitase profesorii de la Colegiul „Costache Negruzzi” şi nu părea să sufere de ceva. În noaptea de miercuri spre joi, David a participat la o petrecere împreună cu mai mulţi prieteni.

La ora 04.30, tânăra în apartamentul căreia s-a organizat petrecerea a sunat la 112 şi a anunţat că studentului i s-a făcut rău. La faţa locului a intervenit un echipaj cu asistent medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Ulterior, la adresa respectivă s-a deplasat şi o autosanitară cu medic. „Echipajul care a ajuns primul a găsit un tânăr de 21 de ani în stop cardio-respirtor. A fost solicitată încă o maşină cu medic. Echipajele l-au resuscitat mai bine de o oră, i-au administrat medicaţia necesară în astfel de cazuri, dar fără rezultat. A fost declarat decesul şi anunţată Poliţia şi Institutul de Medicină Legală”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ.

Primele rezultate ale necropsiei arată că tânărul a murit din cauza unui stop cardiac. „Momentan vă pot spune că a murit din cauza unui stop-cardiac. Micro-necropsia a fost realizată astăzi, dar din respect pentru familie nu pot comunica rezultatele”, a declarat Diana Bulgaru, director IML.

Surse din instituţiei au precizat că printre suspiciunile legiştilor se numără şi posibilitatea consumului de substanţe interzise. Acestea au explicat că printre probele prelevate se numără şi cele care ar putea indica consumul de astfel de substanţe.  În acest caz, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean anchetează condiţiile în care a survenit decesul tânărului. „Sesizarea la Poliţie a fost făcută pe 17 decembrie, în jurul orei 05.00. Am fost anunţaţi că unui tânăr care participase la o petrecere i s-a făcut rău. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la secţia 6 care au constat la faţa locului că tânărul decedase. Victima în vârstă de 21 de ani nu avea semne vizibile de violenţă. Reprezentanţii IPJ fac în continuare cercetări pentru a stabili condiţiile în care a intervenit decesul tânărului”, a arătat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit unei prietene apropiate a lui David Cristian Călin, tânărul nu ar fi consumat niciodată substanţe interzise. Tânărul a urcat Iaşul pe podiumul olimpic de mai multe ori. David a obţinut în anul 2010 medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, organizată în Nigeria. În următorul an, elevul s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului şi a adus aurul acasă. În 2012, David Cristian Călin s-a remarcat din nou şi a câştigat medalia de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, secţiunea chimie. La ediţia din 2013 a aceleiaşi olimpiade, tânărul din Iaşi a obţinut medalia de aur. Pentru realizările sale profesionale, în 2012, David Cristian Călin a fost declarat de autorităţile ieşene „Elevul Anului”. 

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cei mai străluciţi olimpici din Iaşi, student la Cambridge, s-a stins la doar 21 de ani

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii