Pârtie pentru Stoican

vineri, 09 iunie 2017, 01:43
2 MIN
 Pârtie pentru Stoican

 

Antrenorul şi-a reziliat ieri contractul cu Pandurii Târgu Jiu şi va veni la începutul săptămânii viitoare la Iaşi, pentru a prelua CSM Politehnica. Tehnicianul vrea să construiască echipa în jurul lui Andrei Cristea. După mijlocaşul portughez Bernardo Tengarrinha, CSM l-a transferat şi pe atacantul brazilian Tito. Fostul internaţional Adrian Ilie este dorit a fi preşedinte de imagine la CSM
 
 
Noua conducere a CSM Politehnica Iaşi a început să lucreze pentru pregătirea sezonului viitor. Cu discreţie privitoare la apariţiile din presă deocamdată, pentru că şefii clubului au anunţat că vor face publice mai multe amănunte după ce va fi instalat noul antrenor. După cum v-am mai informat, acesta va fi, dacă nu apar elemente neprevăzute, Flavius Stoican.
Tehnicianul şi-a reziliat ieri contractul cu Pandurii Târgu Jiu şi a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va veni în Iaşi pentru a parafa contractul. Dacă detaliile contractuale sunt creionate deja, negocierile fiind avansate, Stoican vrea să primească garanţii legate de componenţa lotului de jucători şi de stabilitatea financiară a clubului.
În ceea ce priveşte lotul, fostul elev al lui Mircea Lucescu a cerut, pe lângă aducerea fotbaliştilor care aparţin de societatea Fotbal Hebdo, condusă de Arcadie Zaporojanu, păstrarea unor jucători din echipa care a câştigat play-out-ul în sezonul recent încheiat. De altfel, Stoican a şi spus apropiaţilor că vrea să construiască noua echipă în jurul golgeterului din sezonul trecut, Andrei Cristea.
Drept urmare, Cristea şi Cosmin Frăsinescu au fost primii jucători pe care noii şefi ai clubului i-au contactat, conducătorii CSM Poli spunându-le celor doi că sunt doriţi la echipă, negocierile pentru parafarea unor contracte urmând să demareze zilele următoare.
Între timp, prin intermediul Fotbal Hebdo, CSM a mai achiziţionat un jucător, atacantul brazilian Tito Fernando da Silva Pinto. Vârful în vârstă de 28 de ani a evoluat ultima dată la Confianca, club care evoluează în Brazilia în Serie C (al treilea eşalon naţional, unde este pe locul VI) şi Campeonato Sergipano (campionat regional, pe care l-a câştigat). În 23 de partide jucate în acest an, Tito a înscris 17 goluri.
Reamintim, Iaşul a anunţat că l-a transferat şi pe mijlocaşul defensiv portughez Bernardo Tengarrinha (Boavista Porto) şi este aproape de a obţine semnătura portarului iranian Mohammad Reza Akbari Shad (Tractor Sazi), discuţii fiind purtate şi cu alţi fotbalişti străini.
În paralel, Fotbal Hebdo are intenţia de a-l coopta în proiectul CSM Poli şi pe fostul internaţional român Adrian Ilie, care are relaţii bune cu Arcadie Zaporojanu, conducătorul agenţiei amintite. Dacă îşi va da acceptul ca numele lui să fie legat de cel al Iaşului, fostul atacant al FC Steaua, Galatasaray, Valencia, Alaves, Beşiktaş, FC Zürich va fi la gruparea din Copou preşedinte de imagine, funcţie de care Helmuth Duckadam o ocupă la FCSB. 
 
 
 
 
 
 

    

Comentarii