Penultimul mohican in Copou

miercuri, 28 iunie 2017, 01:43
4 MIN
 Penultimul mohican in Copou

 

Milan Mitic şi-a reziliat contractul cu Iaşul şi va ajunge la Mediaş, unde s-au transferat Golubovic şi Voicu. Fotbalistul va primi o compensaţie de 13 000 de euro. Bădic este ultimul jucător aflat sub contract care nu este dorit la echipă. Transferurile Iaşului nu sunt înregistrate, CSM riscând să nu oficializeze câteva achiziţii din cauza datoriilor la bugetul de stat. Marius Onofraş a fost rechemat la club. Testul contra Cernomoreţ a fost anulat, fiind înlocuit cu un alt amical cu Şerif Tiraspol
 
 
CSM Politehnica Iaşi a reziliat ieri, pe cale amiabilă, contractul cu Milan Mitic. Sârbul, care avea dreptul să încaseze 66 000 de euro în următorul sezon, va primi o compensaţie de 13 000 de euro pentru că a acceptat să plece de la Iaşi. Negocierile nu au fost simple. În cursul dimineţii, fotbalistul era foc şi pară. “Am discutat şi cu domnul Ambrosie şi cu domnul Stărică şi cu un domn Viorel, din partea moldovenilor, nu am reuşit să ajungem la un consens privind rezilierea contractului. Iniţial, mi s-au oferit trei salarii din cele la care am dreptul. Neavând echipă, nu am fost de acord, cerând mai mult, pentru a avea timp să-mi caut echipă. Am primit apoi o ofertă, de la Mediaş şi le-am spus şefilor Iaşului că accept propunerea lor. Asta chiar dacă, per total, cu tot cu compensaţia de la Iaşi şi banii de la Gaz pierdeam aproape 10 000 de euro într-un an. Mediaşul şi-a conturat deja lotul, bugetul de salarii era aproape definitivat şi nu poate fi depăşit sub nicio formă, astfel că retribuţia pentru mine era redusă. O făceam pentru a juca, pentru că acolo sunt şi jucători pe care-i ştiu, Golubovic şi Trtovac şi Voicu, şi pentru a nu ne încurca aici. Iaşul nu a mai fost însă de acord cu propunerea iniţială, reducând oferta la două salarii” a spus fotbalistul, care a adăugat: “Nu am acceptat şi nu neapărat din cauza banilor, ci a modului în care a fost pusă problema. Am fost ameninţat că dacă nu accept mă voi antrena pe terenuri cu pământ, că voi avea probleme. Pe mine nu mă sperie ameninţările! Dacă o echipă care spune că este în criză financiară vrea să cheltuiască aproape 100 000 de euro într-un an, pentru că eu cred că, incluzând taxele, atât ar costa şederea mea la Iaşi, pe un jucător pe care nu se bazează nu au decât să o facă!”
 
În cursul serii, părţile au ajuns la un acord, Mitic luându-şi rămas bun de la Iaşi: “Am acceptat să-mi reduc şi mai mult pretenţiile şi am ajuns la un acord. M-am simţit excelent la Iaşi în ultimii trei ani. Acum, însă, nu mă mai lega nimic de echipă, nu mai aveam nimic în comun. Prietenii îmi plecaseră, modul în care am fost trataţi mi-a lăsat un gust amar. Le mulţumesc suporterilor pentru devotament şi pentru cum au încurajat echipa şi le doresc să aibă noi bucurii din partea echipei. Plec în Serbia, m-am înţeles cu Mediaşul, cred că voi semna cu ei”.
Acum, Narcis Bădic este ultimul jucător din lotul vechi care este sub contract şi nu e dorit de noii conducători. “Lui Bădic îi căutăm, în continuare, echipă” a anunţat preşedintele CSM Poli, Adrian Ambrosie. Acesta a mai precizat că şase dintre jucătorii noi care se află în cantonament au semnat contracte, însă acestea nu au fost înregistrate la forurile fotbalistice interne: “Dintre jucătorii veniţi în această vară, am semnat cu Pedro, Koşelev, Kelava, Kizito, Platini şi Tito. Contractele nu sunt însă înregistrate, abia după 1 iulie putem face înregistrările. O problemă poate să fie în legătură cu jucătorii extracomunitari, Kizito şi Tito. Dacă nu vom obţine certificatul de neurmărire fiscală, vom renunţa la ei”.
Altfel, meciul amical contra ucrainenilor de la Cernomoreţ Odessa, care trebuia să aibă loc astăzi, a picat. “Ucrainenii au câteva probleme şi am contramandat amicalul. În locul acestuia, vom juca pe 29 iunie un nou meci cu Şerif Tiraspol” a spus Ambrosie.
În altă ordine de ideri, şefii CSM au reacţionat la criticile aduse în legătură cu îndepărtarea lui Marius Onofraş de la echipă. Ambrosie a anunţat că directorul sportiv din sezonul trecut, ale cărui atribuţii sunt îndeplinite în cantonamentul de la Tiraspol de un reprezentant al Fotbal Hebdo, va ocupa funcţia de team-manager. Lui Onofraş i se propusese să treacă la Centrul de Copii şi Juniori, fostul jucător al FC Politehnica, FC Braşov şi Unirea Urziceni refuzând oferta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    

Comentarii