Peste 150 de ieşeni au ajuns la spital după masa de Crăciun

luni, 28 decembrie 2015, 02:53
1 MIN
 Peste 150 de ieşeni au ajuns la spital după masa de Crăciun

Excesul de mâncare şi băutură cu ocazia Crăciunului a provocat dureri mai multor ieşeni. Zece femei şi bărbaţi au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” prezentând probleme digestive, provocate de multă mâncare consumată într-un timp scurt.  

Pentru unii pacienţi, complicaţiile au apărut şi pentru că au consumat deodată numai mâncare grea, după ce au ţinut post înainte de sărbătorile de iarnă. Bolnavii prezentau dureri de stomac şi stări de greaţă din cauza consumului exagerat de carne. Ei au fost preluaţi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă sau SMURD şi transportaţi la spital.

„În ultimele 24 de ore, în UPU au ajuns 153 de pacienţi, dintre care 10 prezentau urgenţe de gastroenterologie. Aceştia prezentau colecistite (n.r. – inflamaţia veziculei biliare), pancreatite (n.r. – inflamaţia pancreasului) sau hemoragii digestive. Toţi pacienţii au primit îngrijirile medicale de urgenţă din partea medicilor de gardă, iar apoi au fost îndrumaţi către domiciliu, doar patru fiind internaţi pentru investigaţii amănunţite şi tratament”, a precizat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

În UPU au ajuns în ultima gardă patru persoane care consumaseră băuturi alcoolice în exces. Aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale şi de tratament după ce au fost diagnosticaţi cu etilism acut. Pacienţii au primit perfuzii cu glucoză şi vitamine, iar după ce starea lor de sănătate s-a ameliorat, au fost îndrumaţi către domiciliu.

 

 

 

Comentarii