Punct final într-o frumoasă campanie umanitară iniţiată după un articol publicat de „Ziarul de Iaşi“

Pleacă şi ultima familie din halta dezafectată CUG

marți, 16 august 2016, 01:57
3 MIN
 Pleacă şi ultima familie din halta dezafectată CUG
Pentru familia Merlă, cu doi copii, inimoasele românce din Marea Britanie care au strâns bani au găsit o casă la Osoi.

Veste bună pentru ultimii ră­maşi pe peronul pustiu al haltei dezafectate CUG, unde acum un an trăiau şase familii, cu peste 15 copii minori în total. Familia Merlă, care are doi copii mici, are în sfârşit o locuinţă a lor, cu acte în regulă, în satul Osoi. Aceştia au fost ajutaţi de acelaşi grup de mame românce care locuiesc în Marea Britanie, şi care au mai ajutat încă două familii să iasă din acel loc periculos de la capătul oraşului. Casa a costat 9.000 de euro, şi are trei camere şi o magazie.

Povestea este una frumoasă şi prin faptul că această casă a fost găsită de către Tatiana Baba, care a locuit până nu demult pe acelaşi peron de gară şi care s-a mutat în Osoi tot cu ajutorul mamelor din Marea Britanie. Astfel, cele două mămici au rămas în continuare vecine, deoarece casele lor sunt foarte aproape una de alta. „E o casă bătrânească, dar arată bine, nu e nimic de făcut la ea, poate după casă, unde trebuie făcute câteva reparaţii pentru a fi întreţinută. Are trei camere şi o magazie, e mare, sobele sunt bune, doar gardul trebuie făcut, că e distrus, şi mai trebuie să ne facem fântână în curte, deoarece nu avem. Mă mut la sfârşitul lunii septembrie acolo, deoarece acum stau nişte chiriaşi şi trebuie să se mute ei de acolo mai întâi. Teren am destul să-mi fac şi grădină, să-mi pun şi copaci… Vreau o livadă. Sunt 1.500 de metri pătraţi pe acte. Toamna aceasta îmi pun pomii“, spune, plină de speranţă, Iuliana. Cei doi copii ai ei, o fetiţă şi un băiat, au în sfârşit un loc pe care să-l numească „acasă“ şi, cel mai important, pot mânca seara la lumina becului şi nu la lumânare.

Acum, patru familii din cele şase au casa lor, cu acte în regulă. Alte două familii au apartamente sociale date de Primărie. Prima familie care s-a mutat la casa ei este familia Avan, care locuieşte în prezent în satul Erbiceni, împreună cu cei trei copii. A doua familie este Baba, care s-a mutat în satul Osoi, împreună cu cei patru copii, urmată de familia Anei-Maria, mama a cinci copii care s-a mutat în satul Corneşti. Alte două mame singure s-au mutat în oraş, în locuinţe sociale. Pentru cei 18 copii minori care parcă mai ieri se jucau nu departe de roţile trenurilor visele au devenit astfel realitate! 

Citeste si: Să mai facem un efort! Să scoatem și ultima familie din halta dezafectată din CUG!

Comentarii