Trei bărbaţi au vrut să se sinucidă de Ziua femeii, iar alţi zece şi-au spart capetele

luni, 10 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Trei bărbaţi au vrut să se sinucidă de Ziua femeii, iar alţi zece şi-au spart capetele

De Ziua internaţională a femeii, trei bărbaţi din judeţul Iaşi au vrut să-şi pună capăt zilelor şi alţi zece s-au bătut până şi-au spart capetele reciproc. Ambele situaţii au apărut după ce bărbaţii au consumat alcool cu nemiluita.

Metoda cea mai la îndemână pe care au găsit-o ieşenii care au vrut să se sinucidă a fost combinarea alcoolului cu diferite medicamente sau cu substanţe corozive. Bărbaţii însă nu au reuşit să se sinucidă, ci mai degrabă să-şi provoace dureri pe care medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ le-au tratat cu spălături gastrice. Dintre cei trei bărbaţi, unul în vârstă de 53 de ani, originar din localitatea Cotnari, care a băut alcool şi clor a fost externat în scurt timp de la începerea investigaţiilor. „Starea pacientului a fost îmbunătăţită şi nu a mai fost nevoie de internare“, a precizat conf.dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Ceilalţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 57 de ani din Ungheni şi altul de 36 de ani din Iaşi, au înghiţit pastile cu pumnul pe care le-au băut cu alcool din belşug. „Pacienţii au necesitat internare şi supraveghere de specialitate pe parcursul a mai multor zile. Ei sunt internaţi în Clinica de Toxicologie a spitalului“, a adăugat medicul.

Tot în UPU au ajuns în cursul după-amiezii şi al nopţii de duminică alţi zece bărbaţi policontuzionaţi, care s-au bătut în cârciumele din satele dimprejurul Iaşului. „Bărbaţii cu vârstele cuprinse între 32 şi 73 de ani prezentau numeroase contuzii cu care s-au ales de pe urma unor agresiuni. Doi pacienţi erau din Iaşi, iar ceilalţi din mediul rural, din sate precum Dumeşti, Leţcani, Tomeşti şi Ţuţora. Niciunul dintre cei aduşi cu ambulanţa nu se afla în stare gravă. Spre dimineaţă, ne-a venit un grup mai mare de bărbaţi bătuţi din Leţcani cu traumatisme cranio-cerebrale şi diferite contuzii. Pacienţii au fost stabilizaţi în UPU şi apoi transferaţi pe clinici. Ieri am făcut o statistică a pacienţilor internaţi, în funcţie de sexe, şi a reieşit că 55% dintre aceştia au fost bărbaţi. Ei au petrecut mai mult de ziua femeii şi au avut mai mult de suferit“, a adăugat conf.dr. Diana Cimpoeşu.

De regulă, numărul pacienţilor agresaţi care sunt îngrijiţi în UPU creşte în zilele de la sfârşitul săptămânii, perioadă în care apar frecvent şi cazuri de intoxicare voluntară, în scop suicidar.
 

Comentarii