Noi contracte de performanta pentru directorii societatilor municipalitatii

vineri, 22 martie 2002, 00:00
3 MIN
 Noi contracte de performanta pentru directorii societatilor municipalitatii

Consiliul Local (CL) a aprobat saptamina trecuta incheierea contractelor de performanta pe anul 2002 pentru cele 5 societati aflate in subordinea municipalitatii. Astfel, directorii generali ai societatilor Apaterm SA, Ecosal Prest SA, Transurb SA, Administratia Pietelor Agroalimentare SA si Constructii si Reparatii SA vor trebui sa ia masuri drastice pentru indeplinirea obiectivelor si criteriilor prevazute in contractele de performanta incheiate cu Primaria, conform OG 79/2001, privind intarirea disciplinei economico-financiare. In cazul in care directorii nu reusesc sa indeplineasca prevederile contractelor de performanta, salariile acestora vor fi diminuate cu pina la 30%.
Contracte cu indicatori seriosi tin in priza cinci bosi
Directorii societatilor comerciale aflate in subordinea administratiei publice locale vor trebui sa munceasca mult mai eficient anul acesta pentru a-si lua salariile intregi. Conform prevederilor OG 79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare, directorii societatilor care isi desfasoara activitatea in baza contractelor de performanta vor trebui sa ia masuri pentru indeplinirea indicatorilor, obiectivelor si criteriilor incluse in aceste contracte. In cazul in care acestia nu reusesc sa realizeze ce si-au propus, salariile lor vor fi diminuate direct proportional cu gradul de neindeplinire a sarcinilor.
In aceasta situatie, anul trecut au fost directorii societatilor Apaterm, Transurb si Ecosal Prest – respectiv Aristide Tanasescu, Eugen Iordache si Ion Ionescu – carora, pentru faptul ca nu au reusit sa indeplineasca toti indicatorii de performanta, li s-au taiat milioane bune din lefuri.
Apaterm: Aristide Tanasescu trebuie sa stringa robinetul pierderilor
Conform contractului incheiat cu Primaria, societatea locala de distributie a apei si agentului termic va trebui sa faca tot posibilul pentru a nu depasi limita maxima a obligatiilor restante care, la data incheierii contractului erau de 237 miliarde lei. In contractul de performanta mai este prevazuta si obligatia directorului Aristide Tanasescu de a reduce creantele si platile restante, precum si cresterea productivitatii muncii. Astfel, seful Apaterm va trebui sa ia masuri pentru a reduce lunar creantele cu 22 miliarde lei si sa nu depaseasca limita maxima de 237 miliarde lei. Contractul de performanta mai prevede ca indicele de crestere a productivitatii muncii sa fie superior celui de crestere a salariului mediu. In ceea ce priveste realizarea programului de reparatii la subsoluri, acesta se va realiza cu conditia ca societatea sa ia comenzi de lucrari de la Primarie si sa realizeze la timp.
Ecosal Prest: Ion Ionescu trebuie sa "mature" pierderile si restantele
Anul acesta, conducerea societatii de salubrizare va trebui sa micsoreze pierderile inregistrate in 1999 cu 300 de milioane lei, obligatiile restante de la 8 miliarde lei la 6,4 miliarde lei, iar creantele sa fie reduse de la 3,8 miliarde lei la 3,3 miliarde lei.
De asemenea, contractul de performanta al directorului Ion Ionescu mai prevede si cresterea productivitatii muncii fiecarui salariat de la 90,166 milioane lei la 108,975 milioane lei/an.
Transurb: Eugen Iordache trebuie sa reduca cu 50% pierderile inregistrate in 2001
Conform prevederilor contractului de performanta al acestei societati, fiecare angajat va trebui sa realizeze anual o productivitate a muncii de 208 milioane lei. De asemenea, directorul societatii, Eugen Iordache va lua masuri pentru reducerea lunara a creantelor inregistrate cu 319 milioane lei, precum si pentru micsorarea obligatiilor restante cu 153,8 milioane lei/luna. In plus, conducerea societatii de transport public are sarcina ca la sfirsitul acestui an sa reduca pierderile inregistrate in anul precedent cu 50%.
Administratia Pietelor: Eugen Zaharia trebuie sa utilizeze spatiile mai eficient
In contractul de performanta incheiat intre reprezentantul Adunarii Generale a Actionarilor la SC Administatia Pietelor Agroalimentare si directorul societatii sint prevazute o serie de obiective si criterii privind reducerea creantelor, platilor restante, pierderilor si cresterea productivitatii muncii. Directorul Eugen Zaharia va avea obligatia sa reduca lunar obligatiile restante cu 100 milioane lei, sa ia masuri in vederea cresterii productivitatii muncii fiecarui salariat de la 125 milioane lei la 195 milioane lei/an si sa duca la bun sfirsit investitiile conform planului aprobat. De asemenea, conducerea societatii are in vedere si cresterea gradului de utilizare a spatiilor pe care le detine, de la 86% la 88%.
Constructii si Reparatii: Petru Costachel trebuie sa plateasca lunar 141 milioane lei din datorii
Conducerea societatii va avea sarcina sa reduca obligatiile restante cu 1,7 miliarde lei/an, perioada de recuperare fiind de 360 de zile, adica 141 milioane lei in fiecare luna. De asemenea, in atentia conducerii se va afla si micsorarea creantelor cu 3 miliarde lei/an, fiind recuperate lunar cite 250 milioane lei. Contractul de performanta mai prevede realizarea unei productivitati in valoare de 106 milioane lei/an pentru fiecare salariat, respectiv 8,8 milioane lei/luna, iar valoarea remedierilor nu trebuie sa depaseasca 1% din valoarea productiei. (Georgiana MUNTEANU)

Comentarii