CET a reusit semnarea primelor conventii individuale

joi, 18 noiembrie 2004, 00:00
2 MIN
 CET a reusit semnarea primelor conventii individuale

In cursul saptaminii viitoare vor fi semnate primele conventii individuale. Locatarii blocului O5 arondati la punctul termic 16 Dacia si-au dat deja acordul pentru inceperea formalitatilor. „Cei 19 locatari au semnat si au fost de acord sa accepte sumele pe care le datoreaza la CET si totodata cu trecerea la facturarea individuala si plata serviciului direct la noi”, a declarat Constantin Ciofu, directorul UFET, din cadrul CET. Acesta a mai spus ca documentatia necesara intocmirii conventiilor individuale a fost deja demarata, acestea fiind gata saptamina viitoare. „Factura pe luna noiembrie va veni defalcata pe fiecare apartament”, a promis Ciofu. Blocul O5 nu beneficia nici de apa calda din anul 2000 din cauza datoriilor asociatiei. Nici caldura nu mai aveau din iarna trecuta, din acelasi motiv. „Acum le-am dat drumul atit la apa calda, cit si la caldura. Din moment ce au acceptat conventiile individuale, rau-platnicii vor fi debransati fara a mai afecta si vecinii cu plata la zi”, a explicat Ciofu. Asociatia are in prezent datorii de aproximativ 150 milioane lei, existind familii care datoreaza la CET chiar si 40 milioane lei. In cazul in care se incheie conventiile individuale, familiile care nu achita timp de trei luni factura la agent termic vor fi debransate chiar din apartament.
In vara acestui an, Guvernul a elaborat o strategie nationala de dezvoltare a sistemului centralizat de termoficare. Una dintre cele mai importante avantaje oferite de actul normativ emis de Guvern este posibilitatea incheierii de conventii individuale. Avantajele conventiei sint enorme. In primul rind, exista posibilitatea debransarii individulale a
rau-platnicilor chiar din propriile apartamente, si nu ca in prezent, cind din cauza unor locatari care nu-si achita facturile se intrerupe agentul termic la o scara intreaga. In plus, fiecare locatar va avea propria factura si o relatie directa cu furnizorul, eliminindu-se astfel intermediarul, respectiv asociatia. Dezavantajul este acela ca toti locatarii unei asociatii trebuie sa fie de acord cu incheierea unor astfel de contracte. (Felix GUZGA)

Comentarii