In programul „Romania curata” Romanul este transformat intr-o gradina

vineri, 06 iunie 2003, 23:00
2 MIN
 In programul „Romania curata” Romanul este transformat intr-o gradina

In urma cu peste doua saptamini, Guvernul a aprobat programul „Romania curata”, menit sa imbunatateasca mediul de viata al locuitorilor. O parte dintre aceste masuri s-au referit la modernizarea garilor si curatarea cailor ferate, asigurarea unui aspect european al drumurilor, renovarea fatadelor imobilelor, reabilitarea monumentelor istorice, amenajarea de parcari supraterane, realizarea unor piete alimentare ecologice, modernizarea scolilor, realizarea sau refacerea parcurilor de joaca, ecologizarea zonelor de agrement, modernizarea spitalelor, luarea unor masuri pentru linistea comunitatii rurale si impotriva consumului sau traficului de droguri.
Printre autoritatile care au inaintat deja proiecte de modernizare a oraselor se numara si Primaria Roman. „Proiectul de modernizare a municipiului Roman, elaborat in cadrul programului ?Romania curata?, include refacerea anuala a cite 15.000 de metri patrati de trotuare si alei, igienizarea si curatarea arborilor din zonele locuite, plantarea de garduri vii, flori anuale, gazonari; colectarea si transportarea gunoiului stradal; extinderea si acoperirea, pe o suprafata de 600 metri patrati, a spatiilor comerciale din pietele romascane; realizarea a 20 de module comerciale si a cinci module cu dotari frigorifice pentru comercializarea de carne, construirea unui grup sanitar; refacerea anuala a celor 28 de locuri de joaca existente; refacerea Parcului Municipal, prin taierea a 600 de copaci batrini, plantarea unor specii ornamentale si protejarea spatiilor verzi cu garduri ornamentale; modernizarea Strandului Municipal si a Pietonalului Stefan cel Mare si construirea unui Centru de primire urgente in cadrul Spitalului Municipal”, a declarat Daniela Savu, functionara in cadrul Prefecturii Neamt. O forma definitiva a acestui plan va fi transmisa Guvernului saptamina viitoare.
Acest program este un imbold adresat autoritatilor locale, prin care Guvernul incearca sa ii convinga pe cei in drept sa se ocupe si de mediul in care locuim. Sursele de finantare pentru aceste proiecte se gasesc la nivel local: beneficiari ai prevederilor Legii 416, bugetul local, bugetul judetean sau, in cazuri de importanta maxima, bugetul de stat. (Alex NISTOR)

Comentarii