„Rablele” pot fi ingropate si la Remat Piatra Neamt

vineri, 14 iulie 2006, 23:18
2 MIN
 „Rablele” pot fi ingropate si la Remat Piatra Neamt

Incepind cu data de 3 iulie 2006 pe site-ul Aministratiei Fondului de Mediu – www.afm.ro – a fost publicata lista producatorilor si importatorilor autorizati de autoturisme si distribuitorilor autorizati ai acestora inscrisi in Programul de stimulare a innoirii parcului national auto.
Prin acest program, la nivel national, persoanele fizice vor avea posibilitatea sa achizitioneze 16.500 de autoturisme in valoare de 49.500.000 RON, ponderea fiind detinuta de SC Automobile Dacia SA – 4.567 autoturisme, SC Daewoo Automobile SA Craiova – 4.576 autoturisme, Renault Nissan Romania – 3.328 autoturisme. Pe acelasi site a fost publicata si lista operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehicolelor scoase din uz, lista ce va fi reactualizata saptaminal, conform datelor primite de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, cit si de la Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.
In judetul Neamt operatorul economic autorizat sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehicolelor scoase din uz este SC Remat SA, care a solicitat revizuirea autorizatiei de mediu pentru punctul de lucru din Piatra Neamt. „Pentru a obtine aceasta autorizatie este nevoie de multa documentatie, de aceea a fost posibila obtinerea ei numai pentru punctul de lucru din Piatra Neamt, nu si pentru cel din Roman. Cei care vor sa beneficieze de acest program trebuie mai intii sa se prezinte la dealer-ul autorizat de la care vor sa-si procure masina si, apoi, trebuie sa se prezinte la Remat cu masina veche, dar completa. Dupa ce verificam legalitatea documentelor eliberate de dealer pentru achizitionarea unui nou autovehicol, eliberam posesorului masinii vechi un certificat de distrugere si o adeverinta de primire si plata pentru contravaloarea fierului vechi rezultat din autovehicolul vechi. Pe baza acestor acte pe care le eliberam noi, proprietarul masinii poate solicita politiei radierea autoturismului si scoaterea acesteia de la finante”, a declarat Elvira Tarita, directorul SC Remat SA Neamt.
Cele 30 de milioane de lei care reprezinta contravaloarea autovehicolului vechi nu sint primite in numerar de proprietar, ci in forma unui bon valoric, ce constitue avansul pentru masina ce urmeaza a fi achizitionata. Pe linga aceasta suma, proprietarul va mai primi o suma de la Remat, aceasta reprezentind contravaloarea fierului vechi rezultat din autoturismul vechi.

Comentarii