Jonglerii cu pahare si sticle pentru titlul de cel mai bun barman

miercuri, 15 noiembrie 2006, 20:37
2 MIN
 Jonglerii cu pahare si sticle pentru titlul de cel mai bun barman

„Prin organizarea acestei competitii nationale, care a avut loc si in Muntenia, Dobrogea, Banat si Transilvania, dorim sa oferim barmanilor din tara un mediu de concurs corect, in care acestia se pot intilni si cunoaste. Au prilejul sa demonstreze juriului ca sint cu adevarat buni in ceea ce fac”, a spus Tiberiu Fueriu, redactor sef al revistei „Food & Bar Magazine”, organizatoarea acestui eveniment.
„M-am inscris de dragul competitiei, dar si pentru a le demonstra celor din juriu ca si in Moldova exista barmani foarte buni”, ne-a spus Marius Balaceanu, barman la clubul Versus, cunoscut de clienti sub numele Benois. Alaturi de el concureaza si partenerul sau de „scena”, Adrian Iepure, zis Adriano, precum si Catalin Turculet, de la clubul Byblos, si Vlad Mucileanu, de la Bourbon House.
Concurentilor li s-au pregatit doua probe: mixology si working and exhibition flair. „Prima proba nu este la fel de spectaculoasa ca cea de a doua. Barmanii vor trebui sa vina cu doua creatii proprii, cu cocktailuri realizate de ei”, a explicat Tiberiu Fueriu. Singurele conditii pe care ar fi trebui sa le indeplineasca la aceasta proba sint strins legate de cunostintele lor in domeniul bauturilor, pentru a nu mixa licori neindicate, precum ginul cu lichiorul de whisky.
„A doua proba este special creata pentru spectacol. Aici miscarea si capacitatea concurentilor de a face diferite exercitii cu ajutorul sticlelor, al paharelor conteaza foarte mult”, a precizat Tiberiu Fueriu.
Barmanul care va fi desemnat cistigator la Iasi va participa, in luna decembrie, la etapa finala a competitiei, care va desemna cel mai bun barman din Romania.

Comentarii