Adi Cotan, seful ceferistilor ieseni

miercuri, 01 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Adi Cotan, seful ceferistilor ieseni

Adi Cotan a facut parte din categoria rara a fotbalistilor cu „glezne fine”, care intra usor in sufletul microbistilor. Un grav accident i-a trimis insa drumul celui ce ridica
in picioare tribunele din Copou cu un dribling de efect ori o executie tehnica deosebita pe panta descendenta. Ajuns la Hirlau, la apusul prematur al carierei de fotbalist, a facut si primii pasi in cariera de antrenor: a fost „secundul” lui Dorinel Toiu in 2002 si a colaborat cu Ovidiu Burdujan si Maricel Cojocaru un an mai tirziu. La 30 de ani a pus definitiv ghetele in cui, devenind „secundul” lui Danut Munteanu la Poli II, echipa ce a promovat in C.
Acum, Cotan este in fata unui nou inceput, in care va fi exclusiv antrenor. Cel care l-a aruncat in noua viltoare este Corneliu Costachescu. „Domnul Costachescu mi-a propus o colaborare la CFR Iasi, echipa la care am evoluat si ca jucator inainte de a trece la Poli. Normal, am acceptat fara ezitare, dorinta mea de afirmare impreuna cu experienta domnului Costachescu impletindu-se foarte bine la nivelul unei echipe formata din jucatori tineri” spune Cotan, ce-si propune sa insufle elevilor sai dorinta de progres continuu: „Le-am spus sa creada mereu ca pot urca peste nivelul diviziei C. Si eu sint tinar si ei sint tineri, asa ca ne putem forma unii pe altii, pentru a creste impreuna”.
Cel care are o relatie de amicitie de exceptie cu Daniel Pancu nu e speriat de greutatile financiare ale CFR-ului: „Fara sprijinul primit de la domnul presedinte State cred ca nu ne descurcam. Chiar daca sint probleme, am reusit sa avem un cantonament si sa ne calificam intr-o faza a Cupei Romaniei in care putem sa jucam in fata unei divizionare B. Important e sa pui si suflet in ceea ce faci, lucru care cred ca ar trebui facut chiar si la Poli. Doar asa, lumea va veni iarasi cu drag la stadion, acesta fiind si unul din obiectivele mele: stadionul <> sa fie iarasi puternic populat”. Primul pas al lui Cotan va fi facut miine, atunci cind divizia C porneste la un nou drum. (OM)

Comentarii