Alte stiri

vineri, 19 mai 2000, 23:00
3 MIN
 Alte stiri

Atacantul roman al echipei Internazionale Milano, Adrian Mutu, ar putea sa nu participe la Euro 2000, din cauza unei accidentari la coapsa dreapta, a anuntat ieri cotidianul italian "Gazzetta dello Sport". Mutu a suferit o contractura la coapsa la antrenamentul de miercuri, el neevoluind in mansa retur a finalei Cupei Italiei, dintre Inter si Lazio. Internationalul roman va lipsi si de la meciul de baraj pentru un loc in Liga Campionilor, in care milanezii vor juca, marti, la Verona, de la ora 21.45, cu Parma.
Croitoru se bate pentru titlul european
Sportivul roman Adrian Croitoru s-a calificat in semifinalele categoriei 90 de kilograme, din cadrul Campionatelor Europene de judo, care se desfasoara la Wroclaw, in Polonia, in urma victoriei obtinute, prin ippon, in fata belgianului Daan de Cooman, detinatorul titlului european. Croitoru va lupta, astazi, pentru intrarea in finala, cu Rassul Salimov, din Azerbaidjan. In sferturile de finala ale categoriei plus 100 de kilograme, Gabriel Munteanu a fost invins, prin yuko, de olandezul Denis van der Geest, insa, in recalificari, sportivul roman l-a depasit pe unul dintre cei mai titrati judoka din lume, turcul Selim Tataroglu, vicecampion mondial si multiplu campion european. Munteanu pastreaza sanse pentru cistigarea medaliei de bronz, urmind sa dispute finala recalificarilor. Conform regulamentului, sportivii care pierd in semifinale lupta pentru medaliile de bronz cu cei doi cistigatori ai turneului de recalificare. In competitia feminina, Simona Richter a pierdut, in sferturi, prin yuko, in fata sportivei Anastasia Matrosovoa din Ucraina, dar poate obtine medalia de bronz, fiind acceptata direct in finala recalificarilor.
Dinamo nu iarta nici in Cupa Ligii
FC National a fost invinsa, joi, cu 4-2 (2-1), de Dinamo, intr-un meci din cadrul etapei a doua a Cupei Ligii. Golurile formatiei gazda au fost inscrise de Mitrovic, iar pentru Dinamo au marcat Mara, Buta, Kirita si Peres. Intr-un alt meci disputat in capitala, Rapid a invins Steaua cu 4-1 (1-0), prin golurile marcate de Bolohan, Dascalescu si Schumacher (2), respectiv Bordeanu. Portarul formatiei Steaua, Tiberiu Lung, a primit cartonas rosu in minutul 72, in timp ce rapidistul Bolohan a fost eliminat in minutul 82. In fine, echipa de tineret a Romaniei a invins cu 5-2 (2-1) pe Rocar, goluri reusite de Ghioane, M. Niculae (3) si Ghionea, respectiv Capusan (2).
Piturca il vrea pe Vladoiu
Clubul Steaua a incheiat un contract de sponsorizare cu firma Excelent in valoare de patru milioane de dolari, a declarat ieri presedintele Consiliului de Administratie al clubului militar, Viorel Paunescu. Oficialul stelist a mai spus ca din aceasta suma, un milion de dolari va fi destinat primelor jucatorilor, o parte va fi folosita pentru intretinerea bazei materiale, iar restul banilor vor fi investiti in echipa de fotbal. Antrenorul formatiei militare, Victor Piturca, a declarat ca nu a dorit ca Steaua sa participe in Cupa Intertoto, deoarece principala sa preocupare este pregatirea echipei pentru sezonul urmator. "Trei-patru jucatori ar putea sa paraseasca clubul Steaua si trebuie sa incercam sa ne inchegam un lot competitiv", a spus tehnicianul stelist, care a adaugat ca, in opinia sa, e putin probabil ca jucatorii Ciocoiu, Miu si Rosu (care au clauze de reziliere in contractele lor) sa plece de la Steaua in aceasta vara. Tehnicianul stelist a mai spus ca doreste sa-l pastreze la lot pe jucatorul Ionel Danciulescu, al carui contract cu formatia militara va expira la sfirsitul acestui an. Piturca a mai spus ca isi doreste ca Vladoiu sa evolueze pentru Steaua in cazul in care acesta se va reintoarce in tara. "Am vorbit recent cu Vladoiu care mi-a spus insa ca va ramine in Germania in cazul in care echipa sa, Kickers Offenbach va scapa de la retrogradare", a spus tehnicianul stelist, mentionind ca, din cite stie, Vladoiu are un salariu brut de un milion de marci anual.

Comentarii