Alte stiri

sâmbătă, 03 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Alte stiri

Jucatorul roman al formatiei Ajax Amsterdam, Cristian Chivu, si-a reinnoit contractul cu gruparea olandeza, dar a cerut includerea unei clauze de reziliere in valoare de 22,5 milioane de dolari. Chivu este unul dintre jucatorii care sint urmariti cu atentie de Barcelona, care doreste achizitionarea unui fotbalist polivalent, capabil sa joace pe doua posturi, pe partea stinga, fundas lateral sau mijlocas ofensiv, sau, daca este cazul, in centrul apararii. Barcelona ar fi putut sa-l achizitioneze pe Chivu pentru aproximativ 17 milioane de dolari, in perioada de transferuri din iarna, dar a considerat ca suma ceruta pentru jucatorul roman este exagerata. In acest moment, daca formatia catalana va dori sa-l transfere pe Chivu, va trebui sa plateasca mai mult. Internationalul roman a insistat ca responsabilii gruparii Ajax Amsterdam sa includa in contractul sau o clauza mare de reziliere.
Copos iertat, Dinu Gheorghe nu
Comisia de Apel a decis, ieri, sa anuleze sanctiunea de suspendare pentru patru luni si penalizarea cu 10 milioane de lei dictata impotriva presedintelui de onoare al clubului Rapid, George Copos, deoarece s-a constatat ca atitudinea sa a fost provocata de arbitrul Alexandru Tudor, care a condus intilnirea dintre Rapid si Dinamo, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. De asemenea, Comisia de Apel a hotarit sa-i anuleze suspendarea pentru o etapa a jucatorului rapidist Tiberiu Ghioane, dar a mentinut suspendarile pe cite doua luni si penalizarea cu cite patru milioane de lei a fotbalistilor feroviari Daniel Pancu si Cornel Frasineanu, precum si suspendarea pentru patru luni si amendarea cu 10 milioane a fostului presedinte executiv al clubului Rapid, Dinu Gheorghe.
Lucescu si Dinu, vedetele secolului la Dinamo
Tehnicianul Mircea Lucescu a fost desemnat de suporteri drept antrenorul dinamovist al mileniului, in cadrul unei anchete efectuate pe site-ul echipei Dinamo. Lucescu a primit 45% din voturi, fiind urmat de Cornel Dinu, cu 34% si de Dumitru Nicolae Nicusor, cu 9%. Au mai primit voturi Angelo Niculescu, Traian Ionescu, Florin Halagian si olandezul Rinus Israel, singurul antrenor strain care a stat pe banca tehnica a alb-rosilor. Cornel Dinu a fost desemnat jucatorul mileniului, totalizind 20% din sufragiile fanilor. Pe locurile doi si trei s-au situat Dudu Georgescu, cu 16%, respectiv Florea Dumitrache, cu 14%. Au mai primit voturi Lupescu, Mateut, Hildan, Raducioiu, Camataru, Multescu, Orac si altii. Atacantul Marius Niculae a fost ales jucatorul anului 2000, fiind preferat de 58% dintre votanti. Pe locul secund s-a clasat Catalin Hildan, cu 32%, iar pe trei Ionut Lupescu, cu 10% din voturi.
Samungi este secretar general adjunct in MTS
Fostul campion mondial de handbal Valentin Samungi a fost numit, printr-un ordin al ministrului Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, in functia de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului si Sportului. "Este o functie care ma onoreaza. Sper ca impreuna cu ministrul, care s-a aratat foarte cooperant si cu ceilalti membri ai cabinetului sa formam o echipa care sa rezolve cit mai multe dintre problemele sportului, dar si ale tineretului", a declarat Samungi, care in ultimele cinci luni a ocupat functia de consilier al secretarului de stat pe probleme de sport din MTS.

Comentarii