Ardealul ne cheama!

miercuri, 25 aprilie 2007, 22:24
2 MIN
 Ardealul ne cheama!

Daca ieri s-au jucat meciuri grele in lupta pentru evitarea retrogradarii, astazi au loc, pe terenuri ardelene, partide extrem de importante pentru stabilirea configuratiei primei parti a clasamentului.
Fara indoiala, capul de afis al intregii runde se disputa la Cluj, pe stadionul "dr. Constantin Radulescu", intre CFR si Steaua. O victorie a feroviarilor clujeni ar face ca echipa pregatita de Cristiano Bergodi sa fie foarte greu de ajuns in lupta pentru locul II al clasamentului, intregind probabil cea mai mare surpriza din fotbalul intern a ultimilor ani.  CFR s-ar distanta la noua puncte de campioana en-titre si si-ar pastra (in cazul cel mai nefericit pentru ea) diferenta de sase lungimi fata de Rapid. Neinvinsa de 13 etape (2-3 la Bistrita, in runda a XV-a), formatia de pe Gruia a cedat la Vaslui doua puncte, simbata trecuta (0-0). In acelasi timp, Steaua trece printr-o criza de proportii, generata de accidentari, dar si de disensiunile din sinul clubului. Dupa frumoasa victorie din Giulesti, "militarii" au suferit trei infringeri consecutive (2-4 cu Steaua, in Ghencea, 0-2 la Bistrita si 0-1 cu Poli Timisoara, in semifinala Cupei Romaniei), victoria la limita cu Poli Iasi neinsemnind un semn de redresare. Un semn bun pentru suporterii Stelei este faptul ca majoritatea jucatorilor sint apti pentru confruntarea de la Cluj, inclusiv Théréau si Ovidiu Petre, doar Ghionea si Dica raminind pe lista indisponibililor. Confruntarea cu Steaua (in tur, 2-4) a stirnit un interes urias pe malurile Somesului si intrebarea care se pune este aceea daca Semedo, Coroian, Surdu, Oliveira si colegii lor vor rezista presiunii uriase a momentului.
Nu mai putin importanta este confruntarea de la Bistrita, dintre Gloria si Rapid. Pentru giulesteni, un rezultat egal intre CFR si Steaua ar fi ideal, in conditiile in care Rapidul ar trece de incomoda echipa ardeleana condusa de Jean Padureanu si antrenata de Ovidiu Sabau, ambii avind si rubrica Rapid pe cartile de munca.
Daca odinioara, o victorie a Rapidului la Bistrita era un pronostic sigur, acum lucrurile s-au schimbat, desi zvonurile alarmiste nu lipsesc. Asa s-a vorbit, de pilda, si in campionatul trecut, iar Rapidul a pierdut in tinutul lui Dracula, dupa ce a condus cu 1-0. Sa vedem cum vor trece cele doua echipe peste momentele neplacute din precedenta etapa, in care Rapid a fost zdrobita in Giulesti de Dinamo, iar Gloria a fost ingenuncheata la Pitesti in ultimele minute

Comentarii