Bilba, ai comis-o!

luni, 26 septembrie 2005, 23:00
4 MIN
 Bilba, ai comis-o!

Cine a crezut ca antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, exagereaza atunci cind spunea ca joaca la victorie cu Steaua, se freca bine la ochi duminica, in Copou. Iasul nu s-a inchis in aparare, preferind o lupta dreapta cu campioana, ce a cistigat doar datorita momentului de nebunie a lui Bilba, „comisarul” ce a generat penaltiul determinant al jocului.
Jocul curajos al Politehnicii a reiesit si din distributia tactica, una chiar riscanta la prima vedere. Astfel, Ilie a jucat in fata apararii, lasindu-l pe al doilea virf al oaspetilor, Oprita sa egaleze in multe momente fortele ce se confruntau in zona careului iesean, unde perechile Toma – Bostina, Onut – Iacob, Ciobanu – Oprita si Bordeanu – Nicolita pareau a fi venite impreuna la un dance-party, unde nimeni nu avea voie sa se opreasca. Duelul egal numeric, 4 contra 4, nu a creat dificultati gazdelor deoarece mingile ajungeau greu in atacul Stelei. Explicatia vine si de la forma slaba a tandemului de mijlocasi centrali ai oaspetilor, Radoi – Paraschiv, dar si din apetitul lui Gavatorta, ce nu a fost cu nimic mai prejos decit Radoi si din amintita plasare avansata a lui Ilie, ieseanul dublind imediat si taind orice constructie incipienta mai periculoasa a „ros-albastrilor”.
In conditiile in care Poli avea superioritate numerica in zona centrala a liniei mediane, era de asteptat ca gazdele sa poata crea si actiuni periculoase; neputinta dispecerului Rednic de a se ridica peste modestul Paraschiv si forma slaba a lui Miclea, ce nu a reusit nici o desprindere pe nici unul din flancuri, desi macar pe partea lui Nesu era o piine de mincat, a facut ca greul sa fie dus de Onofras. Acesta a rupt ritmul de citeva ori, a avut citeva executii de efect, insa toate fara rezultat pe tabela.
La 0-1, Popa a introdus doi atacanti veritabili, insa Pacurar si Vrajitoarea au facut figuratie in cele 20 de minute pe care le-au avut la dispozitie. Mutarile tehnicianului iesean au facut ca finalul sa o prinda pe Poli intr-un autentic
4-4-2, linia mediana transformindu-se in Miclea – Gavatorta – Ilie – Rednic, cu Ilie avind un grad mai larg de libertate ofensiva, in speranta reeditarii curselor de la Bacau. Tabela a ramas insa amortita la 0-1, desi Protasov a mutat cel putin ciudat: obsinuit al flancului drept, Dumitru a fost utilizat mijlocas stinga iar Bostina a urcat virf fals, apoi longilinul Lovin, de o viata mijlocas central, a evoluat pe flancul drept in locul lui Nicolita.
Cam asta a fost istoria unui meci care Poli poate sa-l regrete si acum ca l-a pierdut… (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (6) – sigur la interventiile aeriene, a parat un sut de gol a lui Bostina in prima repriza, neavind in rest prea mult de lucru.
Toma (5,5) – a avut viata grea cu Bostina, cel mai in forma jucator al Stelei.
Ciobanu (5,5) – a respins multe atacuri steliste, insa a avut si citeva executii hilare.
Onut (6,5) – l-a anihilat pe cel mai in forma atacant al oaspetilor, Iacob si a impins echipa in atac.
Bordeanu (4,5) – a profitat de forma slaba a lui Nicolita; nervii i-au cedat fara rost pe final, cind a fost eliminat.
Ilie (6,5) – a facut un joc tactic excelent in fata apararii.
Miclea (5,5) – nu a iesit la rampa in nici o faza.
Gavatorta (6,5) – foarte harnic, nu a fost deloc impresionat de faptul ca adversarul sau direct a fost Radoi.
Rednic (5,5) – a inceput bine, insa a terminat repede benzina.
Onofras (6) – a initiat citeva actiuni periculoase, incercind si executii de efect.
Bilba (3,5) – anonim in atac, a comis stupid hentul in careu ce a generat penaltiul din care s-a transat meciul.
Pacurar (4) – absent.
Vrajitoarea (4) – a atins mingea?
Ciubancan (4) – pe aceeasi linie cu celelalte rezerve intrate in joc.
Amenzi
Consiliul Director al FC Politehnica Iasi a acordat ieri citeva sanctiuni in urma meciului de duminica cu Steaua. Eliminat in prelungirile partidei, fundasul Valeriu Bordeanu a fost amendat cu 1000 $ in timp ce atacantul Ionut Bilba a fost sanctionat cu 500 $, ca urmare a comportamentului nesportiv avut dupa ce a fost inlocuit dar si datorita gafei de la golul Stelei. Interesant este faptul ca, datorita unei clauze existente in contractul incheiat cu Poli, prin care se stabileste ca antrenorul echipei este penalizat cu 50% din valoarea sanctiunilor primite de jucatori ca urmare a abaterilor disciplinare, Ionut Popa va trebui si el sa achite 750 de dolari! Mai ieftin au sccapat jucatorii Bogdan Onut si Romulus Miclea, cei doi primind un ultim avertisment datorita faptului ca au primit cartonase galbene pentru gesturi nesportive, respectiv lovirea balonului dupa fluierul arbitrului si proteste. (OM)

Comentarii