Cap compas – Polonia!

joi, 25 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Cap compas – Polonia!

Dupa 1990, doar doua echipe iesene au reusit sa se califice in cupele europene: handbalistele de la Aura si voleibalistele de la Penicilina. Performanta handbalistelor a fost una singulara, dar elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au "recidivat" in permanenta, aflindu-se acum in fata celei de-a patra prezente in Cupa Confederatiei Europene din ultimul deceniu, dupa cele din 1991, 1996 si 1997. Penicilina a plecat in aceasta dimineata, cu autocarul, spre localitatea poloneza Mielec, unde isi va disputa un turneu al Cupei CEV in compania echipei gazda Stal Mielec, a turcoiacelor de la Vakifbank Ankara si a ucrainencelor de la Ros Bila Terkwa. Antrenorul Nicu Roibescu marturisea ca spera sa ajunga fara in probleme in Polonia, in ciuda faptului ca va fi nevoit sa traverseze Ucraina, acolo unde grupurile de "raketi" obisnuiesc sa actioneze chiar la lumina zilei. "Daca as fi ales varianta cu ocoliarea Ucrainei drumul ar fi fost de doua ori mai lung si prea obositor. Sper ca raketii sa ne lase in pace, pentru ca de la noi ce-ar putea fura: mingi?", spunea antrenorul principal al echipei noastre.
Apropo de mingi, trebuie spus ca in ultimele zile inaintea plecarii spre Mielec voleibalistele noastre s-au antrenat cu noul tip de mingi, impus de Federatia Internationala pentru competitiile europene, dar care nu se folosesc deocamdata in campionatul nostru. Este vorba de mingile colorate, cu benzi albe, galbene si albastre, despre care Tatiana Popa si colegele lor spun ca sint foarte obositoare si fac jocul mai greu de urmarit pentru jucatoare.
La Mielec, Penicilina va fi cazata la hotelul "Jubilat", de doua stele si se va putea antrena pe terenul unei scoli generale, la fel ca si celelalte echipe. Meciurile turneului sint programate de vineri pina duminica, in fiecare dupa-amiaza, de la orele 17.00 si 19.30. Miine dupa-amiaza, de la ora 19.30, Penicilina va debuta in compania echipei Vakifbank Ankara, considerata marea favorita la calificare, deoarece a jucat in acest an finala Cupei Campionilor Europeni, pe care a pierdut-o "la mustata". Simbata, de la ora 17.00, iesencele vor fi fata in fata cu Ros Bila Terkwa, iar duminica vor incheia turneul impotriva echipei gazda. Doar prima clasata se califica in turul urmator al competitiei, asa ca misiunea iesencelor se anunta foarte dificila.
In cupele europene la volei feminin mai sint angrenate trei echipe romanesti. In Cupa Cupelor, Universitatea Craiova este calificata direct in faza grupelor semifinale, neavind de disputat nici un meci in aceasta perioada. In turul secund din Cupa Campionilor, Rapid va disputa o dubla mansa cu echipa iugoslava Jedinstvo Uzice, pe 4 si 5 decembrie. Considerind ca sansele lor de calificare in grupele semifinale sint minime, sirboaicele au acceptat sa joace ambele partide la Bucuresti. In fine, cea de-a doua noastra reprezentanta in Cupa Confederatiei Europene, Universitatea Craiova, joaca in acest week-end in turneul de la Atena, alaturi de formatia gazda Panellinios, de bulgaroaicele de la Kalbo Dimeks Sumen si de albanezele de la Studenti Tirana. (Ion TEODOR)

Comentarii