Conflict ajuns la tribunal

joi, 15 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Conflict ajuns la tribunal

Ieri, Costel Radeanu si Ovidiu Fotea, fostii conducatori ai FCM Poli Iasi, au sustinut o conferinta de presa. Principala noutate a fost hotaritea lui Ovidiu Fotea de a-l da in judecata pe antrenorul echipei iesene, "Lita" Dumitru. "La sfirsitul meciului cu Metalul Plopeni, m-a facut nesimtit intr-un ziar, iar la un post de radio a spus ca l-am influentat pe Acatrinei ca sa nu-si apere corect sansele. Considerind ca imaginea mea a avut de suferit, am luat deja legatura cu un avocat pentru a-l da in judecata pe Ion Dumitru. De asemenea, mi-am exprimat disponibilitatea de a-l ajuta si pe Acatrinei, in cazul in care se va decide sa-l actioneze si el in judecata pe antrenor, platindu-i taxa de timbru, jucatorul fiind efectv terminat dupa cele intimplate simbata" a declarat Fotea. Costel Radeanu a completat tabloul meciului de simbata: "Dumitru a declarat ca Basascu i-a spus ca noi nu l-am mai lasat sa joace la Poli. Nu pot sa stiu ce a fost, insa jucatorul a negat ca a spus asa ceva. Basascu tot timpul mi se plingea ca antrenorul are ceva cu el, asa ca l-am luat la Citadin. Cind mi-a cerut cei 700 $ pe care Poli trebuia sa-i dea, i-am spus ca la divizia C nu exista contracte si singura solutie a fost ca ii dau voie sa plece gratis pina in vara. Prin intermediul lui Leonida Nedelcu a fost primit la Plopeni unde a luat un contract de 2500 $ pina in vara, noi nealegindu-ne cu nimic. Cind s-a intors in Iasi ne-a cerut si banii de la Poli, iar atunci a avut o discutie mai aprinsa cu Ovidiu in urma caruia am stabilit ca pina in vara sa nu mai vorbim cu jucatorul. Asta a fost si povestea legata de Basascu. Mai precizez si faptul ca relatiile noastre cu plopenarii erau destul de incordate la momentul meciului, Metalul refuzind sa-l mai achizitioneze pe Serban si sa semneze contractul prin care CFR Citadin devenea satelitul lor".
Cum in urma acestor episoade Ovidiu Fotea s-a decis sa demisioneze din CA al FCM Poli, tandemul Radeanu – Fotea a facut un bilant financiar al perioadei Poli. "Am bagat in echipa 61 500 $ si 500 DM si am incasat 35 000 $ de pe urma vinzarii lui Onofras. Mai avem drepturi legate de jucatorii Serban (pe care l-am gajat contra a 9000 $), Butnaru (gajat pentru 5000 $) si Medeleanu la care am platit 6000 $ pentru achizitionarea lui. Restul banilor au fost inapoiati de club sau trecuti pe sponsorizare, diferenta pe care trebuie sa o luam fiind de 600 $. Daca mai tinem cont de jucatorii Barbu si Poenaru, jucatorii nostri, pe care i-am vindut la Farul si in Rusia, clubul neinvestind nici un ban si cistigind 5500 $, putem spune ca am scos aproape toti banii pe care i-am bagat la echipa din Copou. In ceea ce priveste vinzarea lui Onofras, noi am incasat 35 000 $ dintre care 9000 ii platisem pentru gajarea jucatorului, iar clubul a luat 10 000 $, plus suma initiala platita pentru gaj".
La ora actuala Costel Radeanu si Ovidiu Fotea au revenit sa sprijine divizionara C, CFR Citadin. "Am pus bazele unei societati fara gajare de jucatori, fiecare avind drepturi asupra echipei in conformitate cu banii bagati. Procentual este vorba de 28,5 pentru mine si pentru Ovidiu, 15% pentru Costructii Feroviare Moldova, 10% Citadin, 10% Rusu Daniel, 5% Radeanu Liviu si 3% Liviu Savencu. Cheltuielile lunare aproximative sint de 100 de milioane lei. Nu vrem sa avem de-a face cu nici un ban public si, pentru evitarea suspiciunilor, am refuzat propunerea directoarei de la Citadin de a juca pe stadionul din Copou" a incheiat expunerea Costel Radeanu.
Acatrinei – la spital
La doar citeva zile dupa ce l-a accidentat pe Besleaga si a fost banuit ca nu a jucat corect in meciul cu Metalul Plopeni, Daniel Acatrinei s-a accidentat grav. El a receptionat o lovitura la nas de la juniorul Raileanu in urma unui duel aerian, devenind indisponibil pentru cel putin trei zile. "Roata se intoarce" a comentat Lita Dumitru incidentul, antrenorul lui Poli comentind astfel intentia lui Ovidiu Fotea de a-l actiona in judecata: "Face prea mult tam-tam. Din punctul meu de vedere eu nu l-am jignit cu nimic, fiind doar citeva interpretari eronate a cuvintelor pe care le-am spus". (OM)

Comentarii