Crema handbalului masculin din Moldova joaca la Iasi

marți, 25 august 1998, 23:00
2 MIN
 Crema handbalului masculin din Moldova joaca la Iasi

Dupa lungi momente de asteptare, amatori de handbal din Iasi se pot reintilni cu o parte din elita acestei discipline in propria sala. Sigur ca handbal la Iasi s-a mai jucat in ultimul timp, dar nu poti compara un meci de divizia a II-a sau a III-a cu partide din prima divizie, sau cu meciuri din Cupele Europene. Iata insa ca astazi debuteaza un turneu puternic, in care echipele moldovene de prima divizie au onorat invitatia Politehnicii Mecon. Cum startul noului sezon, pentru toate cele patru competitoare, se apropie, este de asteptat ca daruirea jucatorilor, forma lor sportiva, sa produca un spectacol de calitate.
Echipa gazda si-a continuat antrenamentele in ultimele saptamini, insa cauze obiective au impiedicat-o sa efectueze o pregatire foarte serioasa. Astfel, o mare parte din jucatori au avut de sustinut examene restante, altii au fost retinuti la locul de munca, iar multi dintre ei au avut meditatii in vederea examenului de admitere in invatamintul superior. Un caz mai aparte l-au reprezentat, asa cum am mai precizat, Mihai Timofte si Andrei Varvaruc, nevoiti sa repete sustinerea examenului de bacalaureat. Toate aceste cauze, coroborate cu lipsa unui cantonament (din motive financiare), au condus la efectuarea unui singur antrenament pe zi. Privind obiectivul pe care gruparea ieseana si la propus (atacarea promovarii), indraznim sa credem ca el este, la ora actuala, foarte curajos. Cu o echipa talentata, tinara, dar fara un sprijin financiar consistent, este greu de crezut ca Iasul poate reveni in prima divizie. In ceea ce priveste campania de transferari, nici aici lucrurile nu sint deosebite. Cei doi juniori de la LPS Suceava (Florin Leuciuc si C-tin Buga) nu au semnat inca nici un contract, pentru ca asteapta rezultatele de la admitere. Cam in aceeasi situatie se mai afla Timofte si Varvaruc, ambii evoluind pina acum cu dubla legitimare la CSS LPS CFR Iasi.
Asadar, situatia echipei Politehnica Mecon este departe de a fi roza, asa cum ne-a obisnuit, de altfel, in ultimii ani. Iata si jucatorii cu care antrenorii Costel Schender si Tiberiu Daian pregatesc noul sezon si abordeaza turneul astazi: B. Pralea, D. Bura, C. Buga (portari), J. Bocan, M. Timofte, C. Adam, E. Pascutoi, Fl. Leuciuc, A. Massari, A. Varvaruc, A. Halauca, D. Ruginosu, M. Ciocoiu, G. Chirila, G. Onuta. Jucatorii Ionel Budeanu, Daniel Arvinte si Liviu Iancu nu s-au mai prezentat la antrenamente, astfel ca este posibila renuntarea la ei. Deasemenea, portarul Stefan Agrigoroaie este indisponibil pntru o perioada mai lunga de timp, datorita unor probleme de sanatate.Iata si programul de astazi al turneului: Politehnica Mecon Iasi – Moldosin Vaslui (ora 10.00); Fibrex Savinesti – Universitatea MU Bacau (11.30); Poli Mecon – UMU Bacau (16.30); Moldosin – Fibrex (18.00). (Lucian MINUT)

Comentarii