Cu lupa pe tricolori

luni, 12 iunie 2000, 23:00
2 MIN
 Cu lupa pe tricolori

Stelea (6) – exact la iesirile aeriene din careu a avut si o interventie de exceptie la o lovitura de cap al lui Bierhoff; a fost mascat la golul germanilor, altfel putea incerca un plonjon de exceptie care sa pareze sutul lui Scholl. Petrescu (5) – inca din primul minut a dat o pasa gresita, jocul sau curgind sub aceasta amprenta; a terminat destul de repede si resursele fizice. Ciobotariu (6,5) – cunoscind aproape toate secretele   gazonului pe care s-a jucat, l-a anihilat aproape total pe Rink aratind un urcus sensibil de forma fata de jocurile de pregatire; a dat insa o pasa total gresita pe finalul meciului care putea costa enorm.
Popescu (7) – a fost omul care a adus ordinea in compartimentul ce a dus greul meciului; foarte exact la dublaj si plasament.
Filipescu (6) – daca la nivelul ierbii nu i-a lasat nici o sansa lui Bierhoff, la duelurile aeriene a fost surclasat de acesta;
Chivu (5) – joc temator, a trebuit sa fie ajutat deseori de Dorinel Munteanu si de Filipescu pentru a face fata incursiunilor de pe flancul sau, Babbel semanind deseori panica.
Hagi (5,5) – desi a avut libertatea de a aluneca pe ambele flancuri, a reusit putine, fiind depasit si de nivelul fizic la care s-a disputat partida; se astepta mult mai mult de la "rege".
Gilca (5,5) – nu a reusit sa acopere zona centrala, din fata careului, germanii expediind multe suturi din aceasta parte a terenului, inclusiv cel de la gol; nu a excelat nici la punctul lui forte (pasele), nici la crearea legaturii dintre aparare si atac, tricolorii preferind pasele decisive spre virfuri, care sareau peste linia mediana.
Munteanu (6) – din nou a fost omul fara plamini al echipei, furnica ce nu se vede dar se simte enorm in economia jocului.
Moldovan (7) – daca inscria si in minutul 68, cind si-a aratat si fata de "demon", era "ingerul" echipei; in mare forma, s-a desprins cu o usurinta dezarmanta de puternicii si rutinatii adversari directi, ducind la schimbarea lui Linke, la ridiculizarea, in startul reprizei secunde, a lui Rehmer,
in timp ce, la gol, l-a pacalit foarte usor si pe Novotny;
Ilie (5,5) – nici dupa ce si-a pus ghete rosii nu a reusit sa scape de deochi; doar o pasa de gol si o cerere (argumentata, dar respinsa de arbitru) de penalty este prea putin fata de ceea ce se astepta de la Cobra.
Contra (5,5) – a adus un evident plus de vigoare pe banda dreapta, aratind inca o data ca este intr-o forma superioara celei a lui Dan Petrescu.
Mutu (5) – introdus pe un post care nu-i convine, pe flancul drept, nu a adus ruperile de ritm asteptate de la el.
Lupescu a jucat prea putin, reusind insa sa aduca plusul de liniste, necesar pe un final "conservator". (OM)

Comentarii