Cu mireasa in teren

marți, 17 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Cu mireasa in teren

La numai patru zile dupa ce a pasit in biserica in rochia alba de mireasa si si-a pus pirostriile in fata preotului, casatorindu-se cu scrimerul Bogdan Lupeica, Laura Dulcianu va trebui sa imbrace astazi echipamentul Penicilinei si sa fie prezenta pe teren la meciul pe care echipa sa il sustine in sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Nu ne ramine decit sa speram ca, dupa ce Laura le-a oferit simbata colegelor sale o petrecere de nunta ca in vise, astazi iesencele ii vor putea oferi, la rindul lor, o victorie frumoasa, in trei seturi. Asa ar cere-o si calculele hirtiei, dupa ce Penicilina s-a impus saptamina trecuta, in meciul tur de la Piatra Neamt, cu un sec 3-0. Nemtencele isi doreau foarte mult sa se califice in semifinale, au luptat cu multa daruire in primele doua seturi, dar experienta iesencelor si-a spus cuvintul, iar la 2-0 pentru acestea sperantele gazdelor s-au naruit.
Nici azi elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim nu vor avea un meci usor, dar este aproape incredibil de crezut ca ele vor putea scapa din miini calificarea pe propriul teren. Ar trebui sa piarda cu 3-0, ceea ce nu s-a mai intimplat in sala Penicilina din vremuri imemoriale… Oricum, meciul va constitui pentru iesence un excelent prilej de pregatire in vederea urmatoarelor meciuri de campionat, care se anunta dificile, cit si pentru apropiatul turneu din Cupa Confederatiei Europene, de care nu ne mai desparte decit o luna. Asa dupa cum se stie, Penicilina se va deplasa in Croatia, la Zagreb, unde, in cadrul grupei a IX-a, va infrunta trei echipe foarte puternice: Madost Zagreb, Proton Balakovo (Rusia) si Galiceanka Galeksport Ternopil (Ucraina).
Pina la acest turneu, insa, principalele obiective ale echipei iesene sint mentinerea pe podiumul Diviziei A si calificarea in semifinalele Cupei, unde va intilni mai mult ca sigur pe Rapid, campioana en-titre. Probabil ca dubla mansa cu giulestenele va fi mult mai echilibrata decit cea cu Unic, insa Cupa ramine intotdeauna o competitie imprevizibila. Imprevizibil, pe care, nu ni-l dorim, insa, in meciul de azi… (Ion TEODOR)

Comentarii