Disputa in doi pentru titlu in Divizia A de volei

sâmbătă, 05 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Disputa in doi pentru titlu in Divizia A de volei

Dupa o pauza de doua saptamini, pricinuita de jocurile echipei Rapid Bucuresti in Cupa Cupelor, contra Stelei Rosii Belgrad, campionatul Diviziei A de volei feminin se va relua in aceasta simbata, cu meciurile etapei a IX-a. Etapa ciuntita tocmai de cel mai asteptat derby al sau, intilnirea Universitatea Bacau – Rapid, reprogramata pentru 15 decembrie. Cu un ochi la clasament si cu celalalt la rezultatele inregistrate pina acum, putem trage citeva concluzii, in momentul in care tocmai am trecut de prima treime a sezonului regulat si mai sint trei etape pina la finalul turului.
A devenit clar pentru toata lumea ca actualul sezon va reprezenta o lupta in doi la virf, intre Rapid si Universitatea Bacau, echipele aflate pe primele pozitii in clasament si calificate in finala Cupei Romaniei. Se pare ca rapidistele sint avantajate atit de valoarea superioara a lotului, cit si de forta financiara, insa de acest lucru ne vom putea convinge abia dupa intilnirile directe dintre cele doua echipe.
Pentru celelalte doua locuri ramase (teoretic) disponibile in Cupa Confederatiei, se bat citeva echipe de valoare apropiata: Metal 33, Universitatea Craiova, Dacia Pitesti, RATB si – de ce nu ? – Penicilina Iasi. Probabil ca intre aceste cinci echipe se va da lupta si pentru cele patru locuri ce vor ramine disponibile in grupa 1-6 la sfirrsitul returului. Pina acum, Metal 33 (revelatia inceputului de campionat) a acumulat 14 puncte, Craiova, Penicilina si Dacia cite 13, iar RATB 11, dar situatia in clasament se poate schimba de la o etapa la alta. Iesencele sint avantajate de faptul ca au obtinut victorii impotriva a trei din cele patru echipe aflate deasupra lor in clasament, respectiv Universitatea Bacau, Metal 33 si Universitatea Bacau. Ultima isprava a fetelor lui Nicu Roibescu a fost victoria superba obtinuta acum doua saptamini in Banie, cind au ingenuncheat puternica echipa craioveana. Nu ne ramine decit sa speram ca a fost un succes care a descatusat energiile echipei noastre si ii va permite sa aiba un final de tur cit mai bun. Miine, ele primesc replica formatiei Unic Piatra Neamt si singurul deznodamint la care ne putem gindi este victoria Cezarei Ruxandoiu si a colegelor sale.
In ceea ce priveste situatia de la periferia clasamentului, se pare ca Universitatea Cluj este deja o echipa condamnata la retrogradare, de cea de-a doua pozitie "minata" fugind cit le tin picioarele Unic Piatra Neamt, Romradiatoare Brasov si Braiconf. Probabil ca o importanta majora in stabilirea celei de-a doua echipe care va lua drumul Diviziei B il va avea locul in care se vor organiza turneele 7-12. (Ion TEODOR)

Comentarii