Doua saptamini pina la plecarea in Polonia

miercuri, 10 noiembrie 1999, 00:00
3 MIN
 Doua saptamini pina la plecarea in Polonia

Victoria clara obtinuta simbata in fata bucurestencelor de la Metal 33 le-a ridicat pe voleibalistele iesence pe locul al patrulea in clasament si le-a readus la un moral bun, necesar ca aerul inaintea programului infernal pe care il au in fata. Elevele antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim vor mai disputa doua meciuri de campionat, simbata aceasta la Piatra Neamt, cu Unic si peste o saptamina acasa, cu Universitatea Bacau. Va urma apoi, in perioada 25-28 noiembrie participarea la turneul Cupei Confederatiei Europene din Polonia, organizat de echipa locala Stal Mielec, la care vor mai participa o echipa ucraineana si fosta campioana a Turciei, Vafibank Ankara. La revenirea in tara, pe 4 decembrie, iesencele vor avea de disputat alte patru meciuri in numai doua saptamini: pe 4 decembrie in campionat, la RATB; pe 8 decembrie – acasa cu Universitatea Bacau, in semifinalele Cupei; pe 11 decembrie – acasa cu Banatul Lugoj, in campionat si pe 15 decembrie – returul cu Universitatea Bacau, in Cupa.
In aceste conditii, forma fizica buna in care se afla jucatoarele noastre in momentul de fata trebuie sa ne dea sperante. Chiar daca meciul de simbata, cu Metal 33, nu le-a pus probleme deosebite, ele s-au concentrat cum trebuie in ambele faze ale jocului, rezolvind cu eficienta toate tentativele ofensive ale oaspetelor si punctind aproape de fiecare data cind au avut ocazia. Ne-a bucurat in special de revenirea de forma a Cezarei Ruxandoiu, care pare a fi depasit perioada nefasta ce a urmat Campionatului European din aceasta toamna si modul in care s-au integrat in sextetul de baza tinerele Laura Dulcianu si Cristina Androhovici. Medaliatele cu bronz de la CE de volei pe plaja pentru tineret au depasit statutul de "eterna speranta", cistigindu-si pe merit locul de titluara si dovedind ca uneori talentul poate suplini lipsa experientei. Am asteptat cu interes posibilul debut la Penicilina al altei tinere jucatoare, Elena Cozma, adusa de la Portul Constanta pentru a intari pozitia de ridicatoare, deficitara in lotul iesencelor. Cum, insa, Dana Dochia si-a facut bine datoria in meciul de simbata, debutul jucatoarei de pe Litoral s-a aminat deocamdata, el putindu-se produce in partida de la Piatra Neamt.
In etapa a V-a a Diviziei A la voeli feminin am inregistrat o singura victorie in deplasare si aceea destul de surprinzatoare: Dacia Pitesti, fostificata, se pare, de succesul obtinut cu o saptamina inainte in fata Penicilieni, a cistigat cu un 3-0 sec pe terenul Universitatii Craiova. Pitestencele s-au "razbunat" astfel pentru faptul ca echipa craioveana le destabilizase serios cu un an in urma, prin transferarea celor mai valoroase jucatoare ale sale, Butnaru si Mutascu. Acum Butnaru a plecat in Italia, Mutascu este iesita din forma, asa ca Dacia a trecut in viteza a cincea peste oltence… Echipele din fruntea clasamentului au cistigat fara multa transpiratie, Rapid si Universitatea Bacau, trecind cu simetrice 3-0 de Braiconf Braila, respectiv Banatul Lugoj. Adversarele noastre de simbata, pietrencele, au cedat fara drept de apel, tot cu 3-0, pe terenul lui RATB, o echipa ce pare sa fi revenit la valoarea si ambitia sezoanelor trecute, cind lupta pentru titlu. (Ion TEODOR)

Comentarii