Drimba sare la beregata lui Tiriac

sâmbătă, 13 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Drimba sare la beregata lui Tiriac

Fostul campion olimpic la scrima Ionel Drimba a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in 1998 a fost santajat de persoane din cadrul Comitetului Olimpic Roman sa-si retraga candidatura pentru funtia de presedinte al COR. "Am fost santajat si obligat sa-mi retrag candidatura, sub amenintarea ca vor fi facute publice anumite actiuni ale mele din Venezuela si Germania. Desi nu eram vinovat, am fost dezechilibrat de acest santaj si mi-am retras candidatura", a spus Drimba, care si-a depus din nou candidatura pentru functia de presedinte al COR pentru alegerile care vor avea loc pe 31 ianuarie.
Surse din cadrul COR au precizat ca, in anul 1998, candidatura lui Ionel Drimba la functia de presedinte a fost respinsa intrucit acesta nu avea studii superioare, conditie stipulata in statutul forului olimpic roman. Drimba a prezentat o copie dupa o diploma de absolvire a Academiei de Arte Duelistice din Germania. Fostul campion olimpic sustine ca aceasta diploma certifica faptul ca este profesor de scrima. Drimba a mentionat ca, desi cursul acestei academii avea o durata normala de doi ani, el a obtinut o derogare si si-a incheiat studiile in numai cinci luni, intrind in posesia diplomei pe data de 18 iulie 1970.
Drimba a declarat ca fostul presedinte al COR, Ion Tiriac, s-a folosit de imaginea sportivilor romani in vederea cresterii popularitatii sale. El l-a mai acuzat pe Tiriac ca, dupa preluarea presedentiei COR, "a instaurat o lege a teroarei asupra sportivilor romani", prin decizia excluderii lor definitive din loturile olimpice ale Romaniei daca sint depistati pozitiv la un control antidoping. Drimba a spus ca forul olimpic roman face destule lucruri bune pentru sportivi, adaugind ca nu intentioneaza sa faca ceva in plus in acest sens.
Drimba a mai declarat ca directorul executiv al Federatiei Internationale de Natatie, Cornel Marculescu, care este contracandidat al sau la functia de presedinte al COR, nu are performante sportive remarcabile. "Marculescu nu are rezultate sportive remarcabile si cred ca are si dubla cetatenie, ceea ce contravine statutului COR. Daca imi va fi respinsa candidatura, iar lui Marculescu i se va accepta, atunci voi cere o derogare si in cazul meu in ceea ce priveste studiile superioare", a mentionat fostul campion olimpic la scrima.
Ionel Drimba, in virsta de 59 de ani, are in palmares titlul de campion mondial la floreta, atit cu echipa, cit si la individual (in 1967 si 1968), precum si medalia de aur la Jocurile Olimpice din Mexic, din 1968. In 1970, a fugit in Republica Federala Germania si timp de 26 de ani a locuit in SUA, Venezuela, Brazilia si Germania, revenind in tara in 1996.
Pentru functia de presedinte al forului olimpic roman si-au mai depus candidatura presedintele Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas si directorul executiv al Federatiei Internationale de Natatie, Cornel Marculescu.

Comentarii