Fotbal si sah in Copou

vineri, 05 noiembrie 2004, 00:00
3 MIN
 Fotbal si sah in Copou

Ieri, la orele prinzului, multa lume nu-si revenise dupa meciul cu Dinamo. Parerea de rau a iesenilor generata de faptul ca jocul foarte bun prestat in fata campioanei nu a adus si macar un punct persista, in paralel insa sporind increderea in fortele echipei, ce s-a aratat capabila de a face fata unui adversar redutabil. Interesant a fost si duelul tactic dintre cei doi antrenori, desele schimbari de registru avind drept rezultat schimbari dese ale formatiei aflate la cirma jocului.
Dupa cum incepuse partida, Poli parea ca va fi umilita de „ciinii rosii”, al carui 3-4-2-1 initial (cu trei fundasi centrali, 4 mijlocasi, incluzind aici pe volantii Fl. Petre si Semeghin, si cu Danciulescu si Grigorie la sustinerea lui Niculescu) parea ca gasise ac de cojocul „piramidei” 4-3-2-1 construite de Ionut Popa, care ii plasase pe Cristea si Bogdanovic la sustinerea lui Onofras, cei doi actionind in fata liniei mediene clasice. „Look”-ul partidei s-a schimbat in minutul 20, cind scorul era deja 0-1; fortat de faptul ca Bogdanovic nu a rezistat, tehnicianul iesean a trecut la un clasic 4-4-2, Pacurar urcind linga Onofras in avanposturi, iar Cristea retragindu-se spre mijloc. Mutarea a dat roade in modul de curgere a ostilittailor, nu si in modificarea tabelei ce s-a schimbat la doar 3 minute, dupa ce Andone a mutat: l-a scos pe Niculescu si l-a avansat pe Danciulescu, Mihalcea raminind linga Grigorie, la sustinerea virfului impins. Golul lui Pacurar generat de o actiune plecata de pe flancul drept iesean l-a facut pe Andone sa mute iarasi: Semeghin a fost inlocuit, Fl. Petre a fost trecut pe stinga, pentru asigurarea unei zone ce parea vulnerabila iar nou-intratul Irimia a actionat pe dreapta. Pe val insa Poli a reusit si egalarea, lucru ce i-a facut pe dinamovisti sa mai arunce in lupta un virf de meserie, Cl. Dragan, replica lui Popa venind atunci cind acesta a sesizat ca elevii sai nu prea mai pot sa stea in picioare, intrarea lui Croitoru in locul lui Onofras fiind semnalul pasului inapoi. Care era sa dea roade, daca finalul nu aducea un nou moment de gratie marca Danciulescu, virful lui Dinamo semnind suucesul bucurestenilor cu 3-2.
Concluzionind, pe linga atmosfera de vis din tribune (exceptie face moda adoptata la degajarile portarilor adversi, dupa bacauanul Bogdan si Stelea avind parte de un tratament sub pretentiile Iasului), ori spectacolul de tinuta oferit de cele 2 echipe, duelul tactic Popa – Andone a fost un alt punct de atractie al dupa amiezii de miercuri. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Arcanu (5) – a avut citeva interventii foarte bune in situatii-limita insa gafele sale (de notorietate fiind cea din minutul 6, cind a pierdut aiurea mingea aproape de coltul terenului, Grigorie fiind la un pas de gol), chiar daca neurmate de primirea unor goluri, au indus nesiguranta echipei.
Tinel Petre (6) – in linia echipei.
Bernard (4,5) – multe erori individuale, inclusiv de plasament.
Ir. Ionescu (6,5) – a suplinit bilbele lui Bernard in citeva rinduri, avind si interventii importante pentru echipa.
Toma (7) – a scos doua goluri ca si facute, a creat penaltiul din care Poli a marcat golul doi si l-a anihilat total pe Danciulescu, atita timp cit golgeterul oaspetilor a jucat virf retras.
Arhire (5,5) – a pornit bine, a disparut apoi din joc, pentru a avea unele sclipiri, inclusiv centrarea din care Poli a inscris primul gol.
Mitruc (6,5) – a muncit enorm.
R. Miclea (6) – start slab, cind era depasit cu regularitate de Fl. Petre, apoi a insistat mai mult in ofensiva; efortul si viteza deosebita ii sint umbrite de neclaritatea finalizarilor.
Cristea (5,5) – a vrut mult, insa a reusit mai putine; nu poate fi acuzat de non-combat, dovada si penaltiul pe care l-a obtinut in minutul 56, doar Corpodean nevazindu-l.
Bogdanovic (4) – desi si-a dorit mult, nu a rezistat din punct de vedere fizic, fiind schimbat dupa 20 de minute in care nu a realizat mai nimic.
Onofras (6) – efort consistent; a hartuit permanent apararea dinamovista, fiind la un pas de gol in minutul 2 (singur cu Stelea!) si 44, cind daca „foarfeca” pe care a folosit-o prindea plasa, putea deveni golul campionatului.
Pacurar (8) – ce poti sa-i mai spui unui virf care inscrie in 70 de minute de 2 ori in poarta lui Dinamo?
Cl. Ionescu (3,5) – joc de divizia C.
Fl. Croitoru a evoluat doar in ultimele 8 minute. (OM)

Comentarii