Giulestenii nu au decit varianta victoriei

marți, 03 august 1999, 23:00
3 MIN
 Giulestenii nu au decit varianta victoriei

Pentru Rapid a sosit clipa adevarului. Dupa o campanie de transferari cel putin ciudata, dupa un inceput de campionat ezitant si o prestatie mediocra in primul meci cu Skonto Riga, elevii lui Lucescu au sansa sa dovedeasca in aceasta seara ca sint o echipa valoroasa si ca nu banii lui Copos i-au urcat pe primul loc in campionatul precedent. Pentru aceasta, rapidistii trebuie sa invinga in aceasta seara, la Riga si sa se califice in al treilea tur al Ligii Campionilor. In caz contrar, ar fi pentru prima data cind reprezentanta Romaniei ar fi eliminata din primul tur al celei mai importante competitii continentale. In plus, Lupu si ai sai ar rata duelul cu Chelsea, neavind nici macar sansa inscrierii in Cupa UEFA!
Desigur, acel 3-3 inregistrat in meciul tur, cind Kaladze si Astafjevs au facut harcea-parcea apararea alb-visiniilor, le ofera letonilor prima sansa de calificare acum. Nu ne ramine decit sa speram ca ultimele esecuri ii vor fi ambitionat pe giulesteni, ca Lucescu va sti sa-si aseze mai bine jucatorii in teren si ca revenirea lui Sabau va fi un stimulent pentru campioana Romaniei. "Condamnati" sa marcheze cel putin odata, bucurestenii vor fi nevoti sa mizeze pe cartea atacului si asta s-ar putea sa-i coste, Skotno fiind o maestra a "contrelor" rapide, dar e un risc pe care Lucescu trebuie sa si-l asume daca vrea sa dea ochii peste o saptamina cu Vialli…
Din echipa noastra vor lipsi la acest meci Bogdan Andone, pe care antrenorul rapidist nici nu l-a introdus in lotul pentru Riga si Daniel Chirita, care nu a fost introdus pe lista cu jucatori trimisa la UEFA. Gazdele au anuntta ca au intregul lot valid, in aceste conditii echipele probabile aratind astfel:
Skonto: Kolinko – Blagonadezdins, Tereskinas, Laizans, Zemlinskis – Astafjevs, Bleidelis, Rehviasvili, Rubins – Kaladze, Miholaps.
Rapid: Rapid Bucuresti: Lobont – Bundea, Iencsi, Rednic, Stanciu, Mutica – Maldarasanu, Lupu, Sabau – Barbu, Raducan.
Meciul va incepe la ora 21.00 si va fi transmis in direct de TVR 1.
Dintre celelalte meciuri care au loc astazi in Liga Campionilor, citeva retin atentia in mod deosebit. Va fi interesant de vazut daca Zimbru Chisinau va reusi sa remonteze diferenta de un gol dupa infringerea la limita (1-2) suferita pe terenului lui Dinamo Tbilisi si sa ajunga in turul trei, unde o asteapta PSV Eindhoven. Besiktas Istanbul va avea un meci foarte dificil la Hapoel Haifa, dupa acel numai 1-1 inregistrat pe propriul teren, iar croatii de la Rijeka vor incerca sa subtilizeze calificarea lui Partizan Belgrad, chiar daca a pierdut primul meci cu 3-1. Celelalte partide sint: Jalghiris Vilnius – Dinamo Kiev (in tur 0-2); AIK Stockholm – Dnepr Transmas Mogilev (1-0); Widzew Lodz – Litex Loveci (1-4); Slovan Bratislava – Anorthosis Famagusta (1-2); Molde – TSKA Moscova (0-2); Glasgow Rangers – Haka Valkeakoski (4-1); Genk – Maribor Teatanic (1-5); La Valletta – Rapid Viena (0-3); Bröndby Coepnhaga – Sloga Jugomagnat (1-0); MTK Budapesta – IBV Vestmannaeyjar (2-0).
In Cupa Intertoto se joaca azi meciurile mansei secunde din turul al patrulea, care vor hotari echipele ajunse in finala competitiei. Dupa victoriile clare din tur, FC Metz si Juventus se pot considera ca si calificate. In rest, intilniri echilibrate. Iata programul complet: Hamburg – Trabzonspor (in tur 2-2); Austria Viena – Rennes (0-2); Polonia Varsovia – FC Metz (1-5); Montpellier – MSV Duisburg (1-1); Heerenveen – West Ham United (0-1); Juventus – Rostselmas Rostov pe Don (4-0). (Ion TEODOR)

Comentarii