Inapoi in Divizia A

marți, 10 martie 2009, 22:45
3 MIN
 Inapoi in Divizia A

Dupa ani multi de absenta judo-ul iesean a revenit in Divizia A de seniori. Cu o formatie compusa exclusiv din juniori si tineret Politehnica-CSS Unirea Iasi a debutat in competitie la sfirsitul saptaminii trecute cind la Ploiesti s-a derulat prima etapa. Doua meciuri au avut de disputat tinerii pregatiti de Petru Anitoaie si ambele partide au insemnat victorii, 4-3 cu Steaua Bucuresti-Petrom Ploiesti si 7-0 cu Dragon Bucuresti. "Desi avem o echipa foarte tinara am reusit sa obtinem deja calificarea pentru play-off-ul unei competitii la care Iasul nu s-a inscris de ani buni.", spune antrenorul care a mizat in aceasta competitie pe Remus Hilitanu (60 kg, 2 victorii), George Cautis (66 kg, 2 victorii), juniorul Ion Raducanu (73 kg, 1 victorie), Ciprian Chelaru (81 kg, 1 victorie), Georgica Stanciu (90 kg, 2 victorii), Danut Stanescu (90 kg, 1 victorie) si juniorul Vladut Simionescu (^100 kg, 2 victorii). In conditiile in care Divizia A a plecat la start cu cinci echipe, urmatoarea etapa este si ultima, fiind programata pe 11-12 aprilie la Cluj, atunci cind iesenii vor intilni celelalte doua formatii inscrise in competitie, Liberty Oradea si Miercurea Ciuc.

Varianta feminina a Diviziei A a adus la start sase formatii, printre ele si echipa pregatita de Iulian Perdun, Politehnica – CSS Unirea. Conform tragerii la sorti prima runda le-a pregatit iesencelor doua confruntari cu echipele din Cluj iar bilantul a fost echilibrat. Daca in partida cu Cluj A (echipa in care a evoluat si Mihaela Andrioaie, jucatoare cu dubla legitimare Cluj-Iasi) fetele lui Perdun au pierdut cu 2-5, revansa s-a produs cu formatia Cluj B, dupa o partida care s-a terminat cu scorul de 4-3. "Contrar asteptarilor mele Clujul si-a impartit valorile in ambele formatii pe care le-a inscris. Am reusit sa cistigam un meci si nu-i putin atita timp cit avem in lot o singura senioara.", ne-a declarat Perdun, care are pentru Divizia A sprijin din Republica Moldova dupa ce a reusit sa obtina imprumutul a trei junioare de la LPS Chisinau. Pentru aceasta competitie tehnicianul iesean le-a avut la dispozitie pe Tatiana Osoianu (48 kg, moldoveanca, 1 victorie), Elena Iovita (52 kg, 1 victorie), Cristina Hanga (52 kg), Anca Vieru (57 kg, singura senioara din lot), Magda Tanase (63 kg, 1 victorie), Roxana Moise (70 kg), Simona Ciobanu (70 kg), Victoria Bolohan (78 kg, moldoveanca, 2 victorii) si Irina Savenco (^78 kg, moldoveanca, 1 victorie). Urmatoarea etapa din Divizia A feminina este programata in perioada 12-14 aprilie, atunci cind iesencele vor mai avea de jucat partide cu Baia Mare, Deva^Oradea si Steaua^Petrom Ploiesti.

In alta ordine de idei, tot la Ploiesti s-a organizat Campionatul National de seniori la stilul Ne Waza si Politehnica-CSS Unirea a fost aproape de medalii. "A fost o competitie strinsa cu 80 de participanti impartiti pe doar trei categorii de greutate. S-au obtinut doua locuri V meritoase.", a precizat antrenorul Petru Anitoaie, care i-a aruncat in lupta pe Vladut Simionescu (la categoria ^81), care a disputat cinci meciuri si a obtinut trei succese, in vreme ce Remus Hilitanu (66 kg) a disputat sase meciuri dintre care patru victorioase.

Marea majoritate a sportivilor ieseni care au evoluat in Divizia A vor fi prezenti la sfirsitul acestei saptamini la Oradea acolo unde se desfasoara Campionatul National individual pentru tineret, competitie de la care Politehnica-CSS Unirea asteapta mai multe medalii

Comentarii