Juniorii Politehnicii pleaca in Belgia

joi, 02 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Juniorii Politehnicii pleaca in Belgia

Ceea ce nu a reusit de mai bine de 12 ani echipa de seniori a Politehnicii Iasi, si anume sa efectueze un turneu peste hotare intr-o tara vestica, cu fotbal puternic, este pe cale sa realizeze formatia de juniori B (nascuti in anul 1982) a aceluiasi club din Copou, care este invitata in Belgia. Astfel, in perioada 8-14 aprilie, grupa de juniori pregatita de prof. Dan Cananau va participa la "Turneul international de Paste" , competitie organizata la Maldegem, cu participarea a 12 echipe din Europa. De fapt, turneul se desfasoara anual, pina acum fiind solicitat din Romania doar clubul Dinamo Bucuresti.
In actualul sezon, alaturi de Poli si-a disputat participarea si FC National, dar "razboiul faxurilor" cu Belgia a fost cistigat net de ieseni, gazdele turneului urmind sa plateasca sejurul fotbalistilor din Copou la Maldegem, plus jumatate din suma de transport. Daca din punct de vedere organizatoric Poli a fost cu citeva secunde inaintea clubului bancar, financiar lucrurile au cam lasat de dorit, sumele necesare vizelor, inchirierii autocarului si taxelor de drum fiind achitate doar prin sponsorizari, la acest capitol punctind societatile "Bruni Food", "Lyon-King", "Rob’s", TGH "Investiment", "Iasicon" si "Activ Trading". In tara "Dracilor rosii", alaturi de juniorii ieseni, ce reprezinta Romania, si-au anuntat prezenta formatii din Olanda (3), Franta (2), Germania (1) si Belgia (6).
Conform tragerii la sorti, in cadrul celui mai putenic turneu de juniori disputat in Europa, Politehnica Iasi va avea ca adversari, in grupa B, pe belgienii de la FC Bruges , olandezii de la FC Utrecht si francezii de la FC Metz . In grupa A vor evolua echipele belgiene KSK Maldegem si St. Truiden, echipa olandeza Feyenord si francezii de la FC Rouen, in timp ce grupa C are urmatoarea componenta: Cercle Bruges, Alost (ambele Belgia), St. Pauli Hamburg (Germania) si NAC Breda (Olanda). In functie de clasamentul din faza preliminara, competitoarele vor mai disputa inca doua partide, cu echipe din celelalte doua grupe. Orasul Maldegem, unde se va disputa competitia, este situat in nordul Belgiei, aproape de Marea Nordului si are aproximativ 25.000 de locuitori. Pe linga un teren central si unul de antrenament, unde isi desfasoara activitatea echipa de seniori, mai exista inca alte trei terenuri gazonate, pe toate urmind a se disputa partidele de juniori.
Poli va deplasa un lot de 17 jucatori, cu exceptia "vedetei echipei", Andrei Vladut Soponariu fiind plecat in aceeasi perioada in Franta, unde lotul national de juniori UEFA 2001 (antrenori Vaiscovici si Bumbescu) va participa la "Minicampionatul Mondial", sosia celui de seniori. Cei 17 juniori desemnati de tehnicianul Dan Cananau sa faca deplasarea in Belgia sint urmatorii: Lucian Ambrosie, Daniel Curca (portari), Costel Paduret, Robert Burlacu, Stefan Turcanu, ionut Bordianu, Vasile Lungu, Iulian Rebenciuc, Marian Varlan, Ionut Badarau, Marius Vintila, Marius Sentiveanu, Andrei Ducanu, Marian Gherman, Catalin Maxim, Gabriel Climinte si Sergiu Tanasa. (S.M.)

Comentarii