La concurenta cu granzii

sâmbătă, 22 februarie 2003, 00:00
2 MIN
 La concurenta cu granzii

Nationala de rugby a Romaniei debuteaza in aceasta seara, de la ora 17.00, in Cupa Europeana a Natiunilor, editia 2003, jucatorii "frunzei de stejar" urmind sa intilneasca in deplasare, la Lisabona, pe stadionul "Estadio Nacional", formatia Portugaliei. Debutul "tricolorilor" trebuia sa se produca in urma cu o saptamina, cind era programat la Praga meciul Cehia Romania, dar acesta a fost in cele din urma aminat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, urmind a se disputa in luna iunie. Romanii pornesc in partida de astazi clar favorita, daca avem in vedere palmaresul disputelor directe cu lusitanii: opt meciuri, opt victorii, scor general 383-60. Toate aceste partide directe s-au jucat in cadrul Campionatului European (care si-a schimbat denumirea, de-a lungul timpului in Cupa Natiunilor, Cupa Europei si Cupa Europeana a Natiunilor). Singurul semn de intrebare il ridica rezultatul primului meci al portughezilor in Cupa Europeana a Natiunilor 2003, acestia dispunind cu 34-30, tot acasa, de puternica selectionata a Georgiei (singura care a mai pus probleme romanilor in ultimii ani). Din echipa Romaniei lipsesc citeva "piese grele", precum Mitu, Corodeanu, Tonita si Vioreanu (primul s-a retras din nationala, iar ceilalti sint accidentati).
Acest week-end programeaza si meciurile celei de-a doua runde a editiei din acest an a "Turneului celor Sase Natiuni". Astazi, de la 16.30, in primul meci al zilei, Italia (invingatoare cu 30-22 saptamina trecuta, acasa, in fata Tarii Galilor) primeste vizita Irlandei, care a invins in Scotia cu 36-6 in prima runda. Tot in acesta seara, de la 19.30, galezii intilnesc pe propriul teren Anglia, oaspetii fiind favoriti daca avem in vedere succesul impotriva Frantei (scor 25-17). Partida va putea fi urmarita, inregistrat, la TVR2, de la ora 23.00. Tot la TVR2 veti putea vedea miine, dar in direct, de la ora 15.40, de pe "Stade de France", duelul orgoliilor, Franta si Scotia incercind sa "dreaga busuiocul" dupa esecurile de acum o saptamina.
Amical la Vaslui
Poli Unirea Iasi disputa astazi, la Vaslui, incepind cu ora 11.00, un meci de verificare cu liderul C1, formatia locala, FC. Desi trebuia sa fie ultimul test inaintea reluarii campionatului este foarte probabil ca gruparea din Copou sa mai joace un amical miercurea viitoare. Conducatorii lui Poli fac diligente in acest sens, unul dintre adversarii contactati pentru perfectarea intilnirii dorite fiind Otelul Galati. In alta ordine de idei, ieri s-a reintors in Copou Remus Marta, jucator ce nu a obtinut statutul de jucator liber pe care l-a solicitat. Alaturi de Medeleanu, acesta se va antrena alaturi de echipa a doua, absentele de la programul de pregatire urmind a-i atrage o amenda din partea clubului. (OM)

Comentarii