Minunea din Trivale

Subtitlu

duminică, 15 octombrie 2006, 21:47
4 MIN
 Minunea din Trivale

Arges: Vintila – A. Chirita, Giannopoulos, Daouda, Bazzi (’76 – Cr. Tanase) – I. Badea, Cruceru (’62 – A. Ionescu) – C. Tanasa – Ad. Iordache (’55 – D. Mitrovic), Bilasco, Nastasie. Antrenor: D. Munteanu.
Poli: Branet – Dianu, Buta, Ir. Ionescu, Bordeanu – Saric – Onofras, Tincu (’70 – Toma), Sfirlea – Cernoch (’76 – Palimaru), Bilba (’62 – Iurisniti). Antrenor: I. Popa.
Cartonase galbene: A. Ionescu (’75) – Bilba (’57), Branet (’81), Palimaru (’84).
Arbitri: M. Bocaneala; C. Savu (ambii, Galati), I. Radu (Bucuresti).
Spectatori: 3 500.
0-1, min. 12: Onofras centreaza dintr-o lovitura libera de la 40 de metri, la 9 metri usor lateral dreapta, Bilba se ciocneste cu Vintila in urmarirea mingii, aceasta ricoseaza in careul mic al gazdelor, de unde este reluata din plonjon, cu capul, de Cernoch;
0-2, min. 78: Onofras centreaza de pe dreapta, Palimaru ii paseaza lui Sfirlea, cu capul, din careu, iar minionul mijlocas iesean trimite o „bolta”, tot cu capul, de la circa 11 metri, mingea intrind in poarta aproape de vinclu.
In numele presedintelui
Fotbalistii Politehnicii Iasi se pricep la cadouri! Iesenilor, in ultima zi de sarbatoare a orasului, si presedintelui clubului, Sorin Boca, ce a implinit ieri 48 de ani, elevii lui Ionut Popa le-au oferit satisfactia obtinerii a puncte in deplasare. Desi repurtat in fata „lanternei”, dupa un joc nespectaculos, succesul trebuie dimensionat si in functie de conditiile deosebite de efectiv in care a fost obtinut, cu multiple absente importante si improvizatii en-gros in defensiva. Tinind cont de aceste elemente si dorind un debut en-fanfare in Trivale, Dorinel a mizat totul pe ofensiva si a inceput meciul cu 4 atacanti (!), uitind una dintre celebrele zicale ale fotbalului, care sustine ca forta atacului nu este data de numarul virfurilor. Socotelile „Neamtului” au fost bulversate si mai tare de faptul ca oaspetii au deschis relativ repede scorul, dupa o faza la care gazdele au reclamat vehement faptul ca Bilba l-a faultat pe Vintila, opinie imbratisata de multa lume. Gazdele acuza socul si, in ciuda erorilor defensive ale moldovenilor, reusesc sa ameninte poarta iesenilor abia dupa jumatatea primului act („cap” Bazzi prins de Branet – min. 22; sut Iordache respins de portarul oaspetilor – min. 26), cea mai clara ocazie fiind irosita de Nastasie, sutul argeseanului din 8 metri (min. 34) fiind respins cu piciorul de Branet. Replica Politehnicii s-a tradus doar prin sutul de la distanta si din unghi a lui Sfirlea (’25), respins de Vintila, si de incercarea lui Bilba de a inscrie spectaculos, de la 25 de metri (’26).
Pauza nu a diminuat cantitatea de plumb existenta in ghetele epigonilor lui Dobrin, care l-au pus la lucru pe Branet abia dupa 18 minute dupa odihna, si atunci dintr-un sut-centrare. Dupa ce goal-keeper-ul iesean a blocat sutul lui Tanasa de peste alte 3 minute si a respins cu piciorul din fata lui Bilasco (’74), a aparut faza care a mutat neputinta pitestenilor din ofensiva in defensiva: de la cei 1,65 metri ai sai, Sfirlea a marcat cu capul, din apropierea punctului de la 11 metri! Finalul a mai adus citeva suturi ale gazdelor (Tanasa si A. Ionescu) si confirmarea ideii ca Argesul nu ar fi inscris ieri nici daca meciul s-ar mai fi pornit o data!
Rednic, cu ochii pe Poli
^ In absenta lui Onut, banderola de capitan de echipa a oaspetilor a fost purtata de Bilba si, apoi, Onofras. ^ Desi nu avea dreptul, datorita litigiului cu CFR Cluj, antrenorul pitestenilor, Dorinel Munteanu, a stat pe banca tehnica. Pentru aceasta, el a recurs la un artificiu la limita regulamentului, aparind pe foaia de joc ca manager general al clubului. ^ La meci a asistat si antrenorul liderului, Dinamo, Mircea Rednic, care a urmarit adversarul de peste 2 runde din campionat, Poli. ^ Asistenta, subtire tinind cont de emulatia asteptata de sosirea in Trivale a lui Dorinel Munteanu, s-a injumatatit aproape dupa ce iesenii au marcat al doilea gol. Oaspetii au fost sustinuti de citeva zeci de suporteri inimosi.
Dorinel nu regreta
^ Dorinel Munteanu: „A fost o infringere nemeritata pentru ca am avut 4-5 ocazii mari in prima repriza. E un moment psihologic greu pe care sper sa-l depasim. Nu amenzile sint solutia! Nu regret ca am venit la Pitesti iar domnul Muresan (n.n. – presedintele CFR Cluj) ar trebui sa-si vada de treaba lui. Astept sa vad reluarile TV pentru a ma pronunta asupra modului in care s-a inscris primul gol”.
^ Ionut Popa: „Am cistigat cu mare noroc un meci cu un arbitraj excelent. Imi pare rau de Dorinel, dar nu poate face minuni peste noapte. Nu inteleg insa cum de fosti mari jucatori sint numiti peste noapte antrenori (n.n. – aluzie la Giannini, fostul tehnician al Argesului). Aceasta victorie surprinzatoare o dedicam presedintelui Boca, a carui zi de nastere este astazi (n.n. – ieri), primarului si tuturor iesenilor”.
Saracu’ Penescu!
Patronul gazdelor, Cornel Penescu, era ravasit la final, insa si increzator in echipa sa: „Facem totul sa scapam de retrogradare”. Ca si citiva jucatori „violeti”, in frunte cu Bilasco, Penescu a intrat in gura tribunei, desi eforturile financiare pe care le face sint exceptionale pentru o echipa din coada clasamentului. Astfel, patronul argesean plateste cel mai mare salariu din Liga I unui antrenor (250 000 euro), e cu toate platile la zi fata de jucatori, care au incasat contracte si in avans, iar ieri a promis o prima de victorie de 60 de milioane de lei!
Birfe despre Gava
Absenta mijlocasului Alejandro Gavatorta, care a spus inaintea meciului de la Pitesti ca nu mai poate juca fotbal datorita unui blocaj psihic, a fost comentata de Sorin Boca: „Daca are intr-adevar probleme, discut cu el ca de la om la om. Daca e vorba de dorinta de a pleca la alte echipe, discut ca de la conducator la jucator. Nici mie, nici nimanui de la club nu are ce sa ne reproseze. Ba, din contra, l-am ajutat enorm”. Speculatiile aparute privind posibilitatea ca Gavatorta sa fi refuzat sa mai joace la Poli datorita restantelor financiare fata de el si interesului aratat pentru argentinian de Otelul Galati par a nu avea fundament real.

Comentarii