Mladost, prima strigare

vineri, 24 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Mladost, prima strigare

In urma cu patru ani, Penicilina participa la un turneu al Copei Confederatiei Europene la Volei in localitatea croata Pola si facea o impresie excelenta. Echipa antrenata de Nicu Roibescu, in care evoluau atunci si Cati Covaliciuc si Sorina Marian, a invins atunci echipa gazda si reprezentanta Portugaliei, cedind foarte greu doar in fata unei echipe italiene. Echipa care avea sa ajunga ulterior in finala competitiei si s-o piarda la mare lupta… Acum, dupa patru ani, Penicilina s-a intors in Croatia, tot pe drumul Cupei CEV. De data aceasta, iesencele s-au oprit in capitala Zagreb, acolo unde vor disputa de astazi si pina miine un turneu de calificare in fazele superioare ale Cupei CEV.
"Nu stiu cum ne ocoleste pe noi norocul de fiecare data cind se efectueaza tragerile la sorti in cupele europene… Ori sortii ne trimit pe cele mai neumblate coclauri, ca in Slovacia, sau anul trecut in Ucraina, unde era sa ne inzapezim, ori ne scot in cale adversari din cale afara de puternici. Asa s-a intimplat acum, cind am fost trimisi intr-o grupa cu echipe din Croatia, Rusia si Ucraina, trei forte ale voleiului feminin european. Multi ne considera victime sigure, dar eu cred ca fetele se vor mobiliza ca sa termine acest turneu cu fruntea sus", spune antrenorul Nicu Roibescu.
El mentioneaza ca ar fi mers "cu alt moral si alte obiective" la Zagreb daca ar fi avut-o in lot pe Laura Dulcianu, care, dupa cum se stie, s-a accidentat in urma cu doua saptamini si daca ar fi beneficiat de serviciile unei ridicatoare de valoare. "Din pacate, la noi exista practic o singura perioada de transferuri pe an, iar sumele cerute pentru aducerea unei jucatoare de valoare ating proprortii astronomice. In aceste conditii, astept vara viitoare pentru a vedea cum ne putem imbunatati valoric lotul. Pina atunci, imi pun toate sperantele in ambitia fetelor si in dorinta lor de a-si demonstra valoarea, chiar si sub auspicii mai putin norocoase", declara tehnicianul Penicilinei.
Echipe ieseana va debuta in turneul de la Zagreb in aceasta seara, de la ora 19.00, ora locala, impotriva formatiei gazda, Mladost. Va urma miine, de la ora 17.00, meciul cu Proton Balakovo, din Rusia, iar duminica, de la 14.00, cu ucrainencele de la Galiceanka Ternopil. Chiar daca oboseala drumului lung si-a pus amprenta asupra tuturor jucatoarelor, se va miza pe aceleasi jucatoare care au alcatuit sextetul Penicilinei in ultimele partide: Dochia, Ruxandoiu, Formagiu, Androhovici, T. Popa, Giurgea.
La acest sfirsit de saptamina, alte doua echipe feminine romanesti incearca sa obtina calificarea in fazele superioare ale Cupei CEV. Dinamo este gazda unui astfel de turneu la Bucuresti, unde vor mai juca Volley 80 Petange (Luxemburg), Dinamo Tirana (Albania) si Belbusinessbank Minsk (Belarus). Dacia Pitesti joaca in grupa de la Villebon (Franta), alaturi de echipele Holte IF (Danemarca), RC Villebon si GC Vilacondense (Portugalia). Celelalte formatii romanesti angrenate in cupele europene, Rapid Bucuresti si Universitatea Bacau, in Supercupa Europei la feminin, Midia Navodari si Petrom Ploiesti in Top Teams Cup la masculin, au programate primele meciuri din faza grupelor la inceputul lunii decembrie. (Ion Teodor)

Comentarii