Niculae – idolul Lisabonei

marți, 14 august 2001, 23:00
2 MIN
 Niculae – idolul Lisabonei

Vinzarile tricourilor cu numarul sapte, inscriptionate cu numele atacantului roman al formatiei Sporting Lisabona, Marius Niculae, au atins valori record dupa ce fostul fotbalist dinamovist a marcat unicul gol al derbiului cu FC Porto, din prima etapa a campionatului Portugaliei, a anuntat cotidianul "A Bola". Publicatia citata noteaza ca tricoul lui Marius Niculae a fost vindut mai bine decit tricourile tuturor jucatorilor echipei portugheze la un loc. De asemenea, tricourile cu numele romanului s-au vindut de trei ori mai bine decit cele ale jucatorului Sa Pinto, una dintre vedetele echipei Sporting. Cererea suporterilor portughezi a fost atit de mare, incit stocul de tricouri inscriptionate cu numele romanului s-a epuizat.
"Marius Niculae a devenit rentabil. Chiar foarte rentabil. Nu numai pe teren, unde a marcat unicul gol al partidei cu FC Porto, ci si pentru visteria clubului. Tricourile cu numele romanului au fost cele mai vindute, responsabilii magazinului de desfacere a produselor gruparii Sporting fiind nevoiti sa tina deschis pina la miezul noptii de duminica spre luni pentru a putea face fata cererii", noteaza "A Bola".
Potrivit publicatiei citate, veniturile totale realizate, duminica, din vinzarea tricourilor a fost de aproximativ 65.000 de dolari. Numai pe parcursul reprizei a doua s-au vindut tricouri in valoare de 22.000 de dolari.
Directorul comercial al clubului Sporting Lisabona, Margarida Silva, a declarat cotidianului "O Jogo" ca, la pauza meciului cu FC Porto, vinzarile tricourilor lui Niculae si Sa Pinto erau echilibrate. "Insa, dupa ce Niculae a marcat golul victriei in repriza a doua, vinzarile tricoului atacantului roman au crescut foarte mult, batind toate recordurile. O nebunie asemenatoare s-a mai inregistrat doar la venirea la Sporting a portarului danez Peter Schmeichel", a afirmat Margarida Silva.

Comentarii