Nimic senzational pe frontul Cupei Romaniei

joi, 10 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Nimic senzational pe frontul Cupei Romaniei

Meciurile retur ale sferturilor de finala ale Cupei Romaniei nu au adus nici o surpriza, daca ne gindim ca meciul Otelul Galati – FCM Bacau era deschis oricarui rezultat. Partida desfasurata pe stadionul galatean a prilejuit elevilor lui Vasile Simionas o razbunare pentru nesfirsitele necazuri pe care i le-au pricinuit bacauanii in ultima vreme. Din pacate pentru ei, otelarii au cistigat numai cu 1-0, printr-un gol realizat de fundasul Tofan, in minutul 5. In general, galatenii au dominat autoritar partida, echipa lui Halagian confirmind starea de lejeritate etalata in ultimele saptamini, fara a arata prea multe pe contraatac. Finalul, insa, a fost al portarului Daniel Bogdan, care s-a opus magistral, in citeva rinduri, variantei prelungirilor. In tur, FCM cistigase cu 2-0.
Surprinzator de animata a fost intilnirea dintre Rapid si Gloria Bistrita. Daca ar fi sa dam crezare unor zvonuri aparute in mediile bucurestene, se pare ca intre Copos si Padureanu s-a stricat "kalimera". Nu stim daca e un "divort" serios, sau o scurta ciondaneala intre indragostiti, pentru ca intilnirile urmatoare sa fie mai picante. Cert este ca, in minutul 51 scorul era inca 1-1, exact ca in turul de la Bistrita (goluri: Lupu – min. 13 si Ganea – min. 38), in momentul cu pricina, Sumudica facindu-si ca de obicei in ultima vreme, datoria. Scorul a ramas pina la urma 2-1 pentru Rapid, dar bistritenii au acuzat maniera de arbitraj a lui M. Salomir, care a refuzat un penalty la Cristian Turcu.
Nimic nu se putea intimpla in jocul Dinamo – UM Timisoara. Invinsa cu 1-0 chiar pe Bega, divizionara C a incercat sa dea o replica agreabila celei mai in foma (zice-se) echipe a momentului. Si cum dinamovistii, cu gindul la porcul de Craciun, au jucat au ralenti, scorul a fost numai de 2-0 prin golurile marcate de Marius Niculaie (min. 10 si 45).
Careul este completat de Steaua care nu avea cum sa piarda cu 0-4 la Ploiesti, scor cu care ar fi pierdut calificarea. Jocul s-a incheiat cu scorul de 1-1. Dupa ce Cristi Vlad (revelatia ploiesteana a returului din primavara, revenit dupa o accidentare) a deschis scorul in minutul 40, militarii au egalat prin Eugen Trica (min. 60), jucator care arata ca s-a integrat perfect in angrenajul echipei. Ceea ce ar putea face sa creasca pofta traditionala de olteni a diriguitorilor din Ghencea.
Asadar, Dinamo, Rapid, Steaua si FCM Bacau, patru dintre cele mai bune echipe ale sezonului autumnal recent incheiat, au ramas in cursa pentru trofeul Cupei Romaniei. Tragerea la sorti a meciurilor din semifinalele acestei competitiei va avea loc pe data de 21 decembrie la sediul FRF. Mansa intii a semifinalelor Cupei Romaniei va avea loc pe 14 aprilie 1999, iar returul, pe 5 mai 1999. Finala competitiei se va juca pe 23 iunie 1999. (GIN)

Comentarii