Nu e timp pentru regrete!

marți, 27 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Nu e timp pentru regrete!

Pentru voleibaistele de la Penicilina, meciul de duminica cu RATB a reprezentat startul intr-o adevarata saptamina de foc. Pe parcursul a numai sase zile, elevele lui Nicu Roibescu sustin patru meciuri oficiale, performanta pe care ar fi probabil invidiosi pina si fotbalistii din campionatul Angliei. Prima partida a fost cea de duminica, cu RATB. Astazi si miine, Penicilina va disputa pe teren propriu ambele partide din primul tur al Cupei Romaniei, impotriva Universitatii Cluj, iar simbata dupa-amiaza va intilni, tot acasa, pe Dinamo Bucuresti, intr-un meci contind pentru etapa a X-a din Divizia A.
Probabil ca un succes in partida cu RATB ar fi insemnat aur curat pentru moralul fetelor noastre, in perspectiva dificilelor partide ce le asteapta. Parerile de rau sint cu atit mai mari acum, cu cit o victorie in fata echipei campioane ar fi fost perfect posibila si doar un dram de noroc si de concentrare in momentele decisive le-a lipsit iesencelor pentru a invinge. Trebuie sa spunem din nou ca a fost un meci la cel mai inalt nivel, in care ambele echipe au jucat excelent si evolutia buna (pe ansamblu) a echipei noastre ne da sperante pentru obtinerea unor rezultate bune, in continuare. Daca blocajul si jocul in linia a doua ar functiona la fel de eficient in toate meciurile, indraznim sa apreciem ca obtinerea unui loc in primele sase echipe ale campionatului ar fi o bagatela pentru Penicilina!
Oricum, in momentul de fata, deja nu mai este timp pentru pareri de rau, caci meciurile din Cupa bat la usa. Astazi, de la ora 18.00, si miine, de la ora 16:00, voleibalistele iesene vor primi pe propriul teren replica Universitatii Cluj, in primul tur al acestei competitii. Formatia de pe Somes a acceptat sa joace ambele partide la Iasi pentru a-si reduce cheltuielile, dar fiind si constienta de ca ar avea prea putine sanse de calificare, chiar daca ar juca un meci pe teren propriu. Dupa cum se stie, cu doua luni in urma, Penicilina a cistigat cu 3-1, la Cluj, intr-un meci de campionat, demonstrindu-si superioritatea neta asupra echipei antrenate de Delia Crisan. Acest lucru ne face sa credem ca favoritele noastre se vor impune si in dubla mansa din aceasta saptamina, obtinind calificarea in faza urmatoare a Cupei Romaniei. Ca sa nu mai vorbim ca pentru Tatiana Popa si colegele sale ar fi un excelent prilej de a se revansa in fata propriilor suporteri dupa infringerea de duminica… Iata echipele probabile pentru partida de astazi:
Penicilina : A. Popa, Androhovici, S. Marian, T. Popa, Covaliciuc, Formagiu.
Universitatea : Turcanu, Voivod, Marica, Constantinescu, Marica, Popescu. (Ion TEODOR)

Comentarii