Nu va uitati calmantele acasa!

joi, 24 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Nu va uitati calmantele acasa!

Poli U „Petre Andrei”: Tiron 9 (1X3), Andrus 27 (4X3), Moscalu 18 (2X3), Colesnicov 34 (3X3), Bocai. Au mai jucat: Moldovanu 2, Bazgan 5 (1X3), Anghel si Calinescu 4.
Rapid: Bozanic 13 (4X3), Abramescu 29 (4X4), Neagu 15 (2X3), Barau 11, Preduna 25. Au mai jucat: C. Dumitrescu 2 si L. Dumitrescu 4 (1X3).
D-aia e frumos baschetul, pentru ca in cinsprezece secunde poti pierde sau cistiga o partida de doua ori. Totul e sa existe nervi tari: pentru tine in teren si pentru ceilalti in tribuna. Restul e spectacol. Daca e sa repetam un tipic, am spune ca cine n-a fost aseara la Polivalenta a avut de pierdut. A pierdut o partida de infarct, dar poate ca a scapat de un infarct. Una peste alta, Poli U „Petre AndreI” a izbutit aseara o victorie care s-a resimtit ca o descatusare pentru ea intrucit a insemnat egalarea scorului general in lupta din play-out dar si un suport moral de invidiat pentru intilnirea de astazi. Si poate ca gazdele n-ar fi tremurat atita in final daca ar fi reusit sa mentina o oarecare constanta in joc. Inceputul a fost echilibrat insa eforturile colective ale gazdelor au fost spulberate de Preduna, a carui experienta si-a spus cuvintul in fata lui Bocai (care are cu 15 cm mai mult) si mai apoi in fata junelui Moldovanu. Desi au avut avantaj in primul sfert, iesenii au fost de nerecunoscut ulterior, erorile in aparare si gafele din atac conducind pina la stabilirea unei diferente neverosimile (35-53, min. 18), intr-o perioada cind sirbul Bozanic l-a pacalit pe Tiron, Preduna a continuat sa faca furori sub panou si Abramescu a dat semne ca-si intra in mina. Putini mai credeau ca se poate schimba ceva dar, dupa pauza, Preduna intra in paza lui Colesnicov, Moscalu incepea si el sa-si revina, Calinescu anima atmosfera, Andrus forteaza patrunderi cu succes si diferenta scade. Iesenii sint pe val si vin tare din urma prin cei trei jucatori de baza (Colesnicov, Andrus si Moscalu) dar ultimul sfert n-avea sa fie asa simplu in conditiile in care Abramescu juca de unul singur. Si totusi avea sa fie un final fericit, pe muchie de cutit, cu Bazgan marcator de la distanta al cosului vietii (min. 39.45), cu Abramescu abonat permanent la linia de fault si cu Andrus care fructifica cu singe rece doua aruncari libere (cu sase secunde inainte de final) si pune capat disputei in uralele celor 7-800 de spectatori.
Alte rezultate din play-off: Dinamo-Erbasu Bucuresti – BCM Pitesti 99-56 (scor final 2-0), Rompetrol Bucuresti – Elba Timisoara 95-77 (scor general 1-1).(Lucian MINUT)

Comentarii