Oaspetii si-au etalat muschii din plin

duminică, 06 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Oaspetii si-au etalat muschii din plin

Politehnica: Buga – Elisei 4, Dimofte 7 (1 din 7m), Tulei, Maftei 1, Larion 3 (1), Ionescu 2. Au mai jucat: Pralea, Gheorghiu, Chiuda, Hutanu si Crainiciuc.
Uztel: Stoica – Mihoci 4, G. Ghizdavanescu 1, Grama 6 (3), M. Ghizdavanescu 4, Georgescu 8 (2), Belghiriu 1. Au mai jucat: Moise, Ioan 1 si Apostol.
Desi si-au pus mari sperante in acest joc, mizind pe o victorie care le putea certifica invincibilitatea de pe teren propriu, handbalistii de la Politehnica Iasi si-au vazut visul spulberat. Mai mult, ei au trebuit sa se incline pina la pamint in fata unei formatii bine inchegate, foarte omogena si care practica un joc aproape complet. Insotiti de o sumedenie de suporteri (care au echilibrat aproape numarul spectatorilor gazda), oaspetii n-au lasat de la ei nimic si au tinut de la un capat la altul friiele partidei. Omogenitatea unui lot care joaca de citiva ani impreuna si-a dovedit pina la urma forta mai ales in urma unei aparari bine puse la punct si a unui atac inventiv, demn de primul esalon. De partea cealalta, gazdele au parut incomodate de siguranta adversarului, echilibrul relativ din prima repriza fiind subminat dupa pauza odata cu izolarea interului Florin Dimofte, autor a sase goluri in jumatatea de debut. Avind ca miza mai mult orgoliul, partida s-a incins inca din debut, cind contrele si-au facut repede simtite prezenta. Dimofte profita constant de blocajul facut de coechipieri, Ionescu pare si el inspirat, insa nici oaspetii nu sint mai prejos in conditiile in care conduc permanent ostilitatile: 4-7 (’17), 8-9 (’23) si 9-12 (’28). Buga are si el citeva interventii in fata unui atac bine lucrat insa nu poate face minuni. Pe "pivot" Maftei si Tulei isi incearca norocul insa nu prea beneficiaza de mingi utile, fiind si bine inchisi de apararea mobila si supraaglomerata a adversarilor. Mai mult, Marius Tulei iese destul de sifonat dupa un contact mai dur cu un adversar si pentru el jocul luase sfirsit. Repriza secunda a adus cu sine un adevarat festival de eliminari, nu putine fiind situatiile cind fiecare dintre echipe a jucat cu cite doi oameni mai putin pe teren. Insa, atacul scirtiie rau, trecerea experimentatului Gheorghiu in centru insemnind destul de putin in conditiile in care golgeterul Dimofte era scos complet din joc de marcajul om la om. 12-15 (’35) a fost ultima diferenta cit de cit rezonabila, ploiestenii crescind constant avansul chiar si cind au avut doi jucatori mai putin pe teren. Stingaciul Georgescu produce panica pe flancul drept, veteranul Grama nu-si tradeaza deloc anii, in vreme ce gazdele replica mai consistent doar prin extrema Elisei, destul de sters in prima repriza. "Ne-au dominat cu apararea, peste care s-au suprapus si o serie de greseli individuale. Cred ca a fost o lectie buna pentru noi, pentru jucatori, care joaca fara nici o ambitie." – ne-a declarat la final antrenorul gazdelor, Iulian Hatura, facind radiografia unui joc in urma caruia oaspetii au aratat cit se poate de clar cine merita sa joace Liga Nationala. (Lucian MINUT)

Comentarii