Oboseala, bat-o vina!

marți, 22 martie 2005, 00:00
3 MIN
 Oboseala, bat-o vina!

UPA: Badila 3, Nanescu 14 (2X3), Murgoci 16 (2X3), Bogavac 18 (2X3), Anghel 4. Au mai jucat: Minea 2, Nicolae 9 (1X3) si Fl. Moscalu.
Asesoft: Helcioiu 19 (3X3), Szijarto 3, Kuzmanovic 11 (3X3), Apostol 2, Burlacu 18. Au mai jucat: Toader 4, Palii 20 (4X3) si Blidaru 2.
Cea mai asteptata partida din acest sezon pentru spectatorii ieseni n-a fost marcata de anonimat insa nici nu s-a calcat lumea pe bombeuri la Polivalenta, atita vreme cit programarea partidei a fost facuta in pripa. Asa ca peste 1000 de spectatori, majoritatea tineri si majoritatea amatori de autografe, au venit sa vada la lucru echipa campioana, cea care a facut deja istorie prin calificarea in Final Four-ul FIBA Europe Cup. Si pina la urma spectacol a fost insa nu la cele mai inalte cote atita vreme cit ambele echipe au acuzat din plin oboseala acumulata dupa etapa de la finele saptaminii: iesenii dupa agitatul meci de simbata cu Gaz Metan Medias iar ploiestenii, cu o zi de odihna in plus, dar cu doua deplasari lungi in spate, la Arad si Iasi. Cotati cu sansa a doua in confruntarea cu campionii, baschetbalistii lui Paul Paveliuc au intrezarit varianta unei surprize mizind pe absenta a doi titulari, sirbiii Bulatovic si Krasic, dar si dupa ce Asesoft fusese ingenuncheata de West Petrom. N-a fost sa fie atita vreme cit ploiestenii nu-si mai puteau permite un esec care le ingreuna serios parcursul spre un nou titlu. Pina sa se dezmeticeasca elevii lui Mladen Jojic (care au sosit la Iasi abia cu jumatate de ora inaintea orei de start) gazdele au profitat si au preluat conducerea, reusind sa termine in avantaj primul sfert mai ales pe seama reusitelor lui Bogavac. Minunea n-avea sa dureze pentru ca in sfertul secund a fost macel, oaspetii reusind sa faca o diferenta care s-a dovedit imposibil de remontat. Mitica Anghel apoi Bogavac au avut dificultati mari in atac cu Burlacu, Helcioiu si acelasi Burlacu au facut din contraatac o arta insa marea problema a fost duelul Minea-Palii, unul transat net in favoarea ploiesteanului, a carui reusite au inclinat serios balanta. Cu 21 puncte deficit la pauza, iesenii pareau dezumflati insa cel care a dat tonul revenirii a fost Murgoci. Ritmul devenise alert, spiritele se incinsesera (dupa ce Bogavac a incercat o crosa la patina conationalului Kuzmanovic) si de la 38-62 (min. 27, intr-o perioada in care Helcioiu a aratat de ce este fundasul nationalei) gazdele au revenit pina la 51-64 (min. 30), cu Murgoci in plin recital dupa ce a reusit la un moment dat sa inscrie cinci puncte intr-o faza: cos cu fault, aruncare suplimentara ratata dar completata cu un cos de trei puncte. De la ultimul sfert se astepta totul pentru marea surpriza. Si chiar daca apararea ieseana a pus probleme iar Badila l-a facut de bafta pe Toader cu un capac, studentii n-au putut face mai mult decit sa mentina echilibrul. Murgoci iese cu ochiul tumefiat dupa un contact cu sirbul Kuzmanovic, Nicolae si Nanescu tin de scor dar Palii si Helcioiu infing alte trei sageti de la distanta si partida se incheie la o diferenta pina la urma rezonabila pentru gazde, care miine joaca al treilea meci in cinci zile, tocmai la Arad. (Lucian MINUT)

Comentarii