Obsedati de victorie

vineri, 17 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Obsedati de victorie

„Trebuie sa recunosc ca ne obsedeaza obtinerea primei victorii” a spus antrenorul Vasile Simionas inaintea intilnirii de astazi in care soarta tehnicianului iesean sta iarasi sub semnul intrebarii, daca amintim declaratia presedintelui Marius Stan: „Daca batem Sportul, lucrurile reintra in normal. Daca nu, avem mari probleme si este posibila inlocuirea antrenorului”. Pe linga clarificarea situatiei la nivelul bancii tehnice, obtinerea victoriei ar putea injecta o uriasa doza de optimism fotbalistilor moldoveni. „Daca luam 3 puncte, evolutia noastra viitoare va fi cu totul alta”, a precizat Simionas.
Unul dintre atuurile gazdelor il reprezinta si faptul ca tensionata atmosfera instaurata dupa esecul de la Constanta s-a mai risipit pe finalul saptaminii, cind jucatorii au fost luati in brate de conducatori, care i-au si aparat de critici si le-au si dat ratele contractuale restante. In plus, pina si jucatorii ce nu-l mai agreau pe Simionas au promis ca vor muri pe teren, leit-motivul din tabara gazdelor fiind: „Decit sa fim injurati si facuti <> in fiecare zi, mai bine murim pe teren”. Aluzia la limbajul probabilului inlocuitor al lui Simionas, Basarab Panduru e mai mult decit stravezie…Ca de obicei in ultima perioada, Poli nu conteaza astazi, din motive medicale, pe Arcanu, Baldovin, Ad. Ilie, Cernat si Chiper.
Desi are acelasi statut de nou-promovata, ca si Poli, Sportul stirneste ingrijorare in Copou. „Adversarul e periculos datorita faptului ca e mereu imprevizibil” , a spus Simionas, completat de Stan: „Au un elan tineresc deosebit, toti alearga permanent. De aceea, etaleaza un joc nebunesc, care te si enerveaza”. Tineretea oaspetilor insa este si aspectul pe care Poli vrea sa-l speculeze. „S-a vazut si in alte meciuri ca platesc tribut lipsei de experienta. Si la meciul de la Galati, pe care l-am urmarit, au pierdut desi au dominat autoritar repriza a doua”, spune Stan.
Si oaspetii vor intra astazi pe gazon cu gindul la victorie. Pierzind o multime de puncte datorita ratarilor imense din mai multe partide, „studentii” bucuresteni se gindesc ca la Iasi sa sparga ghinioanele, lucru recunoscut si de antrenorul Dan Petrescu. Desi a fost sparta datorita multor transferari efectuate in ultimii ani, „gasca nebuna” din Regie are in continuare forta de a produce surprize, Sportul fiind inconjurata de simpatie (chiar daca nu si de fani!) si datorita stilului de joc, placut ochiului.
Reamintim ca sefii clubului au anuntat ca intrarea la stadion se va face cu ajutorul unor cartele – care vor fi puse in vinzare astazi, incepind cu ora 10 – ce vor fi introduse intr-un sistem dotat cu turnicheti, accesul pe stadion fiind permis de la ora 14.30.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Toma, Bernard, T. Petre, Onut, Perenyi – Bogdanovic, Mitruc, Cristea, Miclea – Bilba.
Sportul: Stanca – Ciupe, Ratiu, Dedu, Secareanu – Stancu, Lazar, Cruceru, T. Balan – Mazilu, G. Bucur.
Arbitreaza Augustus Constantin (Rimnicu Vilcea); Nicolae Meghesan (Tirnaveni), Irina Mirt (Botosani). Rezerva: Catalin Florescu (Techirghiol). Observatori: Adrian Porumboiu (Vaslui), M. C. Ionescu (Bucuresti). (Ovidiu MINEA)
Arhire, exclus din lotul lui Poli
Mariajul dintre Poli si Iulian Arhire (adus in vara de la gruparea ucraineana Metalurg Donetk) a durat doar citeva etape. „Mi-a spus ca va intra in cantonament doar atunci cind antrenorul va crede ca e suficient de bine pregatit pentru a juca titular. Cu o asemenea optica, nu puteam colabora in continuare, asa ca am decis sa renuntam la serviciile lui, ruptura fiind definitiva”, a declarat ieri presedintele iesenilor, Marius Stan. Altfel, ieri, toti jucatorii au ajuns la zi cu incasarea drepturilor contractuale, promisiunile de marti ale membrilor Consiliului de Administratie fiind astfel indeplinite. (OM)

Comentarii