Primeniti lotul!

joi, 24 mai 2007, 21:31
2 MIN
 Primeniti lotul!

Ca si in tur, Politehnica Iasi a incheiat returul in genunchi, miercuri, la Galati, gruparea din Copou fiind invinsa pentru a patra oara consecutiv. Esecul era, pe undeva, previzibil, de vreme ce gazdele erau super-motivate de perspectiva calificarii in Cupa Intertoto, precum si de manifestarile legate de retagerea lui Viorel Tanase, in timp ce Poli a plecat in piuneze pe malurile Dunarii, fara noua jucatori importanti. In atare conditii, Iasul a mizat pe un sistem cu trei fundasi centrali, cu Buta libero in spatele lui Irinel Ionescu si Palimaru, pozitionati la marcaj la D. Stan, respectiv Jula si o linie de patru mijlocasi in care Silvasan urca des, pe dreapta, pentru sprijinirea unicului virf, Bilba. Planurile facute de antrenorul Ionut Popa au functionat pina in momentul in care galatenii, ce au rulat in obisnuitul lor "4-4-2", au reusit sa ajunga in careu, toate cele trei suturi pe poarta trimise de otelari in primul act fiind concretizate! Eliminarea absolut justa a lui Semeghin, de pe finalul primei reprize, cind galateanul l-a injurat ca la usa cortului pe Ionut Popa, desi acesta ii reprosase elegant jucatorului un gest lispit de fair-play, a schimbat in actul doi atit raportul de forte cit si derularea jocului. Poli a mutat des tactic in sens ofensiv (finalul i-a prins pe oaspeti cu fundasii laterali urcati la mijloc, cu Palimaru substituit in linia de fund de Such si trimis linga Bilba, in atac, unde aparea si Silvasan), ocaziile au inceput sa apara la poarta lui Vitca, insa golul a aparut foarte tirziu, intr-un moment in care zarurile erau aruncate.
Desi meciul nu a avut vreo miza deosebita pentru Poli, cum din orice partida se pot trage trase invataminte si dupa cel de miercuri se ramine cu ceva: pentru sezonul viitor, daca vrea sa nu aiba surprize neplacute, Iasul trebuie neaparat sa reduca decalajul valoric dintre rezerve si titulari, primenirea actualului lot fiind o necesitate, nu un moft. (Ovidiu MINEA)

Poli-catalog

Marc (5) – s-a cunoscut faptul ca a fost la primul meci in retur.
Toma (5,5) – onorabil, daca tinem cont de faptul ca a jucat accidentat.
Palimaru (6,5) – cu imperfectiunile logice aparute la debutul ca fundas a reusit, totusi, sa-l anihileze pe Jula; a inscris pe final, cind a revenit in atac.
Buta (5) – nu s-a simtit in largul sau ca libero.
Ir. Ionescu (5) – chinuit zdravan de D. Stan.
Paruolo (5) – inceput slab, revenire pe parcurs.
Silvasan (5,5) – citeva ruperi de ritm dar si destula neclaritate.
Mitrovic (5) – a vorbit pe teren mai mult la propriu…
Saric (5) – neclar.
Sfirlea (5,5) – incercari ofensive mai ales din lovituri libere.
Bilba (4) – aport ofensiv nul, desi a avut citeva oportunitati importante.
Such a intrat in minutul 78 iar Leucuta in minutul 84, ultimul centrind la golul Politehnicii

Comentarii