Primul meci, primul gol

joi, 12 iulie 2001, 23:00
2 MIN
 Primul meci, primul gol

Marius Niculae a marcat un gol in partida amicala pe care Sporting Lisabona a cistigat-o cu 5-2 (3-0), in fata formatiei Academica, desi a jucat numai ultimele 15 minute ale meciului. Niculae, care a fost introdus de antrenorul Ladislau Bölöni in minutul 75, in locul lui Mpenza, a reusit sa inscrie cinci minute mai tirziu, transformind o pasa de la coechipierul sau, Tonito. Jucatorul roman a dedicat acest gol suporterilor, sarutind sigla clubului de pe tricoul sau.
"Demonstrind ca are o conditie fizica foarte buna, foarte abil in atac, Niculae i-a impresionat deja pe spectatorii prezenti la aceasta partida amicala. Se pare ca lacunele din atacul formatiei Sporting au disparut. Din pacate pentru Spehar, care concureaza cu jucatorul roman pentru postul de atacant, caracteristicile lui Niculae par mult mai potrivite pentru necesitatile echipei, romanul fiind un jucator care se misca mai bine si care este mai puternic in lupta directa cu adversarul", scrie cotidianul lusitan "O Jogo". Publicatia citata mai noteaza ca echipa care a inceput partida a reusit sa puna in practica conceptia de joc a antrenorului Bölöni, care se defineste ca fiind un tehnician cerebral, caruia ii place fotbalul rapid, dar sigur, si in care disciplina fotbalistilor joaca un rol important.
"Cu un sistem 4-2-3-1, Bölöni a transformat Sporting intr-o echipa mult mai puternica in linia de mijloc, bazindu-se in special pe jucatorii Rui Bento si Paulo Bento, inaintind putin linia formata de Joao Pinto, Tello si Quaresma", noteaza cotidianul portughez.
Ziarul "Record" noteaza ca ministrul Asistentei Sociale, Ferro Rodrigues, care a asistat la partida amicala dintre cele doua echipe si care este fan al formatiei Sporting Lisabona, a declarat ca este incintat de noua achizitie a gruparii portugheze. "Mi-a placut prima parte a jocului si noul atacant al echipei, Marius Niculae. Se vede ca este un virf foarte bun", a precizat Ferro Rodrigues.

Comentarii