Se incinge focul

joi, 28 aprilie 2005, 23:00
3 MIN
 Se incinge focul

Etapa de miercuri a Diviziei A a inceput normal, surprizele aparind de-abia la cele doua meciuri tirzii. Aceasta considerind ca remiza obtinuta de Poli in Regie nu este chiar o surpriza, avind in vedere inconstanta proverbiala a minjilor lui Dan Petrescu. De asemenea, stiind bine ca trupa de pe Litoral nu iarta pe teren propriu (au pierdut acolo si Dinamo, si Rapid), nici infringerea Stelei pe Litoral nu reprezinta ceva din cale afara. Surprizele sint victoria Universitatii Craiova, la scor, in fata Nationalului, care a zdrobit pe Dinamo in etapa trecuta, dar mai ales, victoria severa a timisorenilor lui Olaroiu, in Giulesti, acolo unde au zbircit-o toti granzii. N-au lipsit nici acuzatiile de trucaje (sa le zicem, pe romaneste blaturi). Ochii s-au intors spre Dinamo (3-0 cu FCM Bacau), jocurile „ciinesti” fiind taxate chiar de propriii suporteri. Numai ca noi avem serioase rezerve, deoarece stim foarte bine cit de precara se arata formatia bacauana in materie de inscris goluri. Mai pianissimo s-a vorbit de meciul de la Craiova, dar s-a remarcat prestatia modesta a jucatorilor bancari, cu exceptia stranierilor. Victoria oltenilor este indubitabila, dar este neasteptata replica palida a formatiei bancare, care, la adapostul unei situatii comode in clasament, incepe sa semene a Gloria Bistrita. Nu ne gindim, neaparat, la blaturi (feri, Doamne!), dar iaca si Gloria s-a dus la Galati cu trupa de rezerve si a pierdut, planificat, in fata lui Victoras Iacob. Sigur, toate eforturile Bistritei sint indreptate spre meciurile periculoase cu Rapid si Dinamo, care pot duce inselatoarea trupa a lui tata Jean la un nedorit -12, dar practica aceasta a dozarii eforturile nu prea miroase bine. Iata, si Bacaul saracu’ si-a dozat eforturile la Bucuresti (precum Poli in meciurile cu Rapid si Dinamo), prilejuindu-i lui Andone experimente temerare cu Radu si Pulhac. Si FC National s-ar fi aratat mai tinara si nelinistita duminica trecuta, daca nu ar fi infuriat-o tandemul Serea-Ispas.
In Divizia A, fotbal se joaca acolo unde interesul poarta fesul. Asa s-a intimplat in Regie, la Constanta si, mai ales in Giulesti, fiindca Timisoara vrea sa capete prestigiu, pentru ca, in campionatul viitor, sa se bata cu granzii la titlu. Dincolo de lipsa spectatorilor, care (e bine s-o spunem) a afectat in mare masura si gazdele si oaspetii (ce vina or fi avut suporterii violeti pentru mascarile visinii?), trebuie sa spunem ca bomba din Giulesti a aratat ca Olaroiu este un mare antrenor, in timp ce Razvanel mai are de facut oarece cursuri de tactica, pe la Donetk. Si nu numai de tactica, ba chiar de psihologie.
In privinta titlului, chiar daca se mai joaca inca, Steaua lui Walter Zenga pare scapata, desi italianul a primit o lectie usturatoare de la anonimul Grigoras. In privinta retrogradarii, insa, lucrurile sint mult mai complicate decit o arata cei care sustin ca ecuatia depinde de modul in care Poli Iasi reuseste sa tina la distanta trioul codas. Bacaul sta la -8 si joaca groaznic (cu o exceptie notabila, nu in reciprocitatea cu Bistrita, ci in evolutia meritorie de la Timisoara), CFR Cluj doarme, savurind meciurile din tur, iar Gloria s-ar putea sa nu prea isi scoata punctele pierdute (probabil) acasa cu Rapid si Dinamo. Iar daca Bacaul cistiga la Craiova (dar bate la Pitesti!), Brasovul este luat la pret de pastirnac de olteni si da lovitura in Banie, daca CFR Cluj hiberneaza si in meciurile cu Farul si Iasul, iar Apulum mai ciupeste ceva puncte neplanificate sa vedeti ce durdura o sa fie… (Nic. GRECU)

Comentarii