„Stadionul nu este a lui Poli!”

joi, 26 august 2004, 23:00
3 MIN
 „Stadionul nu este a lui Poli!”

Presedintele lui Poli Unirea Iasi, Marius Stan a declarat ieri ca alocarea de catre RAJAC a unor sume importante pentru refacerea stadionului „Emil Alexandrescu” nu este un favor care se face exclusiv clubului din Copou. „Stadionul e al Iasului, nu al lui Poli. Peste tot in tara si in lume, stadionul este una din emblemele orasului. Nu neg ca sint si alte obiective de maxima importanta in Iasi insa a da vina pe Poli ca se reface un obiectiv important al orasului mi se pare nefiresc. Pe arena din Copou s-au disputat si meciuri internationale de rugby, se vor putea organiza si reuniuni atletice, concerte ori alte manifestari culturale. Firesc, si fotbalul beneficiaza din plin de noua arena, care, daca nu era renovata, putea sa-i faca pe suporterii ieseni sa mearga prin alte orase pentru a vedea meciuri de A. Sa nu uitam ca Galatiul nu a fost lasat sa joace meciuri pe teren propriu pina nu a adus arena la un standard minim cerut de regulamentele internationale. Una peste alta, cred ca refacerea arenei e un cistig al Iasului, nu al lui Poli, care nu este proprietarul stadionului”.
Vicepresedintele iesenilor, Sorin Boca a anuntat masurile care au fost luate pentru evitarea repetarii incidentelor privind intrarea pe stadion la meciurile lui Poli. „Pina acum am vindut 3300 de abonamente. Membrilor galeriei le-am acordat 500 de legitimatii care sint foarte bine determinate de aceasta data. Tinind cont de faptul ca pe stadion sint 11 310 scaune si de faptul ca 10% din locuri trebuie sa fie libere vom pune in vinzare doar 6000 de bilete, jumatate la peluza, jumatate la tribunele A si B. Intre sectoare, pe cordonul interior al stadionului, nu se va mai putea circula. Pentru a se evita aglomeratia, biletele, ce au fost securizate, vor fi puse in vinzare de simbata, incepind cu ora 12. Tichetele ce ramin se vor distribui duminica, incepind cu ora 13, intrarea pe stadion urmind a se face de la ora 15, cu trei ore inainte de startul partidei. Oaspetii vor fi insotiti de 100 de suporteri”.
In plus, Stan a spus ca oamenii de ordine vor declara la intrarea in post citi bani au asupra lor, cei ce vor fi prinsi cu „plusuri” urmind a fi cercetati penal.
Altfel, Poli a renuntat deja la jucatorii australieni Rocco si Mitchell, cautarea unui inchizator raminind pe tapet. (Ov. MINEA)
Arhire joaca gratis!
Mijlocasul Iulian Arhire a fost un subiect separat la conferinta de presa de ieri. „A fost cinstit si a ridicat mina ca nu mai poate, cerind schimbare. Insa, nu de asta l-am adus, ci sa joace” a spus antrenorul Vasile Simionas despre elevul sau. Fotbalistul a fost apoi criticat de presedintele Marius Stan („Nu avea voie sa faca gesturile cu aruncatul tricoului”) insa si aparat de acesta: „A dat dovada de mare caracter cind a spus ca va lua bani de la Poli atunci cind va merita, pina acum el neincasind nimic din contract, chiar daca acesta e un fel de maruntis fata de cele pe care le-a avut”.
Simionas si Stan s-au contrat „in direct” pe tema „inchizatorului”, antrenorul replicind repede cu un „Nu! Toate la timpul lor” spuselor lui Stan care declarase ca „poate Simi va inventa un inchizator, poate il va forta pe Vasilache sau alt pusti de la echipa a doua”. (OM)

Comentarii