Statui pentru portari

luni, 14 iunie 2004, 23:00
2 MIN
 Statui pentru portari

Danemarca: S?rensen – Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen –
Rommedahl, D. Jensen, Poulsen (’75 – Priske), J?rgensen (’71 – Perez) – Tomasson, Sand (’68 Cl. Jensen). Antrenor: M. Olsen.
Italia: Buffon – Panucci, Nesta, Cannavaro, Zambrotta – Perrotta,
C. Zanetti (’56 – Gattuso) – Camoranesi (’67 – Fiore), Totti, Del Piero (’63 -Cassano) – Vieri. Antrenor: G. Trapattoni.
Cartonase galbene: Tomasson, Helveg / Cannavaro, Cassano, Gattuso, Totti.
Arbitri: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez -?Oscar David Martinez Samaniego; Rafael Guerrero Alonso (toti din Spania).
In conditiile in care staruri ofensive se calcau pe bombeuri la Guimaraes, pariorii mizind pe jucatori din stirpea lui Totti ori Tomasson in privinta titlului de MVP al partidei, luminile rampei au cazut la finele meciului pe cei doi portari. Daca Buffon venea cu eticheta de cel mai scump goal-keeper din lume, revelatia a fost S?rensen, care a avut citeva interventii uluitoare, cea din minutul 44, la „dubla” „magilor” azurilor, Del Piero si Totti, putind intra lejer in manualele pentru invataceii meseriei de gardian al buturilor.
Tot pe linii surpinzatoare poate fi pusa si bifarea unei grele zile de lucru in dreptul lui Buffon, patentatul „lacat” italian fiind deseori (intre)deschis, pe post de „lacatus sef” aparind sprinterul Rommedahl, ce a pus deseori pe picior gresit defensiva tinuta in spate de Cannavaro. Responsabilizat de banderola de capitan, stoperul Milanului a muncit din greu pentru a astupa multe dintre gaurile aparute pe flancuri, acolo unde italienii (desi avertizati chiar de Tomasson!) au avut mari probleme. Ocaziile danezilor au parut insa logice, mai ales ca in start italienii pareau mai mult preocupati de „look”-ul lor (la ce prietene au…), ghetele galbene ale lui Vieri ori frezele lui Totti sau Camoranesi atragind mai mult decit fotbalul etalat de fratii nostri de ginta. Care au fortat mai mult in actul doi, Trapattoni simtind usorul recul al nordicilor (deranjati de caldura?) si mutind devreme, de 3 ori, fara sa astepte raspunsul lui Olsen, in speranta unei victorii. Dar, chiar daca spune ca o face uneori pe-a preotul pentru a calma orgoliile jucatorilor ce nu incap in primul „11”, selectionerul „squadrei” nu a avut fir direct cu Divinitatea pentru a gasi mutarea fericita, sistemul tactic 4-2-3-1 (etalat pina acum doar de Portugalia, daca pe Raul il pastram virf in scriptele Spaniei) raminind inca in cautarea primului succes la Euro.
Tragind linie, remiza justa. (OM)

Comentarii