Tricolorii post cu post

joi, 06 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Tricolorii post cu post

Lobont (7) – o boxare gresita si o eroare la o degajare au umbrit un meci bun facut de "lancier". A confirmat unul dintre postulatele meseriei sale care spune ca un portar nu este niciodata mare daca nu are noroc (vezi bara, sau interventia cu… fundul de pe finalul meciului).
Contra (6,5) – chiar daca explozia pe care o avea in timpul "coridelor" de la Alaves s-a temperat usor, a avut destule urcari cu folos in atac lasind insa uneori descoperit in aparare flancul sau.
Popescu (6,5) – prezenta sa pe teren aduce nota de siguranta de care era nevoie; compenseaza pierderea de reactie data de trecerea timpului prin plasament. Nu mai este nici dominatorul duelurilor aeriene din careul propriu, faze in urma carora au aparut miercuri citeva bune oprtunitati pentru adversari.
Filipescu (6,5) – luftul copilaresc din repriza secunda care a generat o ocazie uriasa de gol a maghiarilor a fost singurul lucru major negativ, intr-un meci in care a impresionat prin devotament. Putea sa deschida si scorul intr-o faza in care putea sa treaca peste schemele de antrenament si sa reia cu capul in poarta goala.
Chivu (6) – pare usor nesigur, dupa ce Hagi i-a luat banderola de capitan.
Sabau (6,5) – fara indoiala, este unul dintre cistigurile tricolorilor, spiritul sau de luptator combinat cu tehnicitatea deosebita mentinindu-l in grupul celor mai utili tricolori.
Radoi (6) – a ratat incredibil din careu in prima repriza, dar a excelat la capitolul fizic, chiar daca nu a reusit foarte multe deposedari in fata apararii, acolo unde a inceput jocul.
D. Munteanu (6,5) – plasat in centrul liniei mediane, a jucat mai retras, completindu-l cu succes pe Radoi. Ramine unul dintre jucatorii care nu se vad, insa sint vitali in angrenajul tricolor.
Mutu (5,5) – jucind pe un post care-i convine, permitindu-i sa urce spre poarta adversa dintr-o pozitie lateral stinga, si-a dorit enorm, insa nu a reusit mai nimic; mai are pina sa onoreze tricoul imbracat pina nu demult de nasul sau de pe banca tehnica.
M. Niculae (7) – si-a facut un obicei (bun!) sa marcheze in meciurile nationalei! A fost unul dintre tampoanele pe care-si revarsau nervii neputinciosii fundasi maghiari suportind cu stoicism "tratamentul".
A. Ilie (8) – si-a etalat inca o data geniul, veninul sau taxind in minutul 11 imediat incercarea lui Kiraly de a iesi dintre buturi; a pasat foarte inteligent si la golul doi. Si, in afara acestei faze, a renuntat de multe ori la postul de virf impins, venind la primire si preluind rolul de dispecer.
Rosu (5) – daca nu-l tintea pe portarul maghiar la trei minute dupa ce a intrat pe teren, putea fi unul dintre eroii de miercuri.
Kirita (5,5) – nu a avut timp sa iasa cu ceva in evidenta.
Ganea (5) – ca de obicei, multa determinare dar si dezordonare, dovada numarul ridicat de ofsaiduri in care a fost prins. (OM)

Comentarii